Wczoraj kupiłem sobie ORI alusy z gumami do a6 c5 18", okazalo sie że jedna z opon ma bąbla tak wiec musze ją wymienic teraz pytanie... poniewaz byłem u 3-4 wulkanizatorów każdy z nich mówił że wystarczy miec tą samą opone na osi (mimo iż mam Q) że ma być ten sam rozmiar i ten sam profil (dokladnie co do wysokosci) ale... bierznik może byc inny
tudzież, słyszalem od znajomego oponiarza (na spocie naszej ekipy) że... to nie prawda, że czytał gdzies juz jakis czas temu ze w Q powinno byc wszystko takie same, nawet z podobnym bierznikiem i wysokością bierznika... żeby dyfer nie działal (bo mimo wszystko ciagle delikatnie bedzie działać?)
Jak to jest tak na prawde?
Musze dokupic taką samą opone? czy.. ewentualnie kupić cały 4pak? Czy wystarczy wymienic 2 opony (skoro jedna ma bąbla a druga troszke jest juz zmeczona) i bedzie po kłopocie?
PS: swoją drogą, jakie są u was w miastach stawki za prostowanie alusów (mam 2 sztuki do prostowania) ? Oraz renowacji (obdarte ranty) ?:) chciałbym sie zorientowac czy u mnie w miescie Wałbrzychu jest drogo czy niekoniecznie

Thenk U for U Cooaporation