[ALL] kodowanie pilota
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mirek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Witam Klubowiczów
Poczytałem trochę o kodowaniach, popróbowałem systemów i dalej klapa.
Od wczoraj obydwa piloty siadły, tzn jeżeli otworzę drzwi z kluczyka to mogę zamykać i otwierać z pilota, po jakimś czasie (chyba jak prądy zejdą) wciskając na pilocie otwieranie drzwi dioda mruga pulsacyjnie 3 razy i nic. podładowałem całą noc akumulator, rano zamknąłem maskę mrugnęły kierunki i pilot działa, ale po 2 minutach to samo tylko mrugnie 3 razy dioda na pilocie i nie działa.
Podłączyłem Vaga i uruchomiając centralny zamek 35 nie znajdzie sterownika.
Macie jakieś pomysły co to może być albo jak usunąć awarie?
Jeszcze jedno co zaobserwowałem to że nie moge uruchomić MMI na samym zapłonie - muszę uruchomić silnik.
Dzięki wielkie
Poczytałem trochę o kodowaniach, popróbowałem systemów i dalej klapa.
Od wczoraj obydwa piloty siadły, tzn jeżeli otworzę drzwi z kluczyka to mogę zamykać i otwierać z pilota, po jakimś czasie (chyba jak prądy zejdą) wciskając na pilocie otwieranie drzwi dioda mruga pulsacyjnie 3 razy i nic. podładowałem całą noc akumulator, rano zamknąłem maskę mrugnęły kierunki i pilot działa, ale po 2 minutach to samo tylko mrugnie 3 razy dioda na pilocie i nie działa.
Podłączyłem Vaga i uruchomiając centralny zamek 35 nie znajdzie sterownika.
Macie jakieś pomysły co to może być albo jak usunąć awarie?
Jeszcze jedno co zaobserwowałem to że nie moge uruchomić MMI na samym zapłonie - muszę uruchomić silnik.
Dzięki wielkie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: darek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam, audi a6 c6 2004 rok.
Mam mały problem z pilotem, a wygląda to tak, nie mogę zamknąć drzwi z pilota muszę włożyć kluczyk do drzwi i normalnie przekręcić, natomiast otwieranie drzwi i bagażnika działa normalnie z pilota.
Podpowiem że gdy nacisnę zamykanie z pilota dioda miga około 4-5 sekund bardzo szybko.
Co to może być sterownik walnięty czy może kluczyk się rozkodował.
Dzięki.
Mam mały problem z pilotem, a wygląda to tak, nie mogę zamknąć drzwi z pilota muszę włożyć kluczyk do drzwi i normalnie przekręcić, natomiast otwieranie drzwi i bagażnika działa normalnie z pilota.
Podpowiem że gdy nacisnę zamykanie z pilota dioda miga około 4-5 sekund bardzo szybko.
Dzięki.
spalanie LPG 11,5/100km
darek120 pisze:Witam, audi a6 c6 2004 rok.
Dzięki.
to samo tylko u mnie nic nie działa z pilota oraz nie słychac blokady kierownicy po włozeniu kluczyka do stacyjki .
pozdro