[ALL] kodowanie pilota
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[ALL] kodowanie pilota
Witam!
Mam zamiar dokupic kluczyk i teraz pytanie z tym zwiazane:
- jak to jest z czestotliwościami ''mhz''
- jak sie dowiedzieć jaka czestotliwość mam obecnie przy kluczyku?,
- ile moze kosztować zakodowanie takiego kluczyka?
No to czekam na odpowiedzi :-D pozdrawiam koledzy
Mam zamiar dokupic kluczyk i teraz pytanie z tym zwiazane:
- jak to jest z czestotliwościami ''mhz''
- jak sie dowiedzieć jaka czestotliwość mam obecnie przy kluczyku?,
- ile moze kosztować zakodowanie takiego kluczyka?
No to czekam na odpowiedzi :-D pozdrawiam koledzy
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No fakt kylo99, kluczyk rozbroilem i mam433,92 MHz. Czyli teraz musze kupic z taka sama czestotliwoscia a reszta nalezy do magika zeby wbil mi w niego immobilaizer itp. Wydaje mi sie ze 300zl powinno starczyc na ta zabawe. Dzieki kylo99,
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

Witam panowie.
Jestem nowy na forum i mam problem z moimi kluczykami. Wczoraj moj synek bawil sie jednym z nich i chyba cos nie dziala :?: . Oba kluczyki niedzialaja
, nie otwiera/zamyka, tylko mechanicznie, alarm sie zalancza. Po przekreceniu kluczyka w stacyjce alarm przestaje wyc i wszystko dziala. Z gory dziekuje za pomoc
Jestem nowy na forum i mam problem z moimi kluczykami. Wczoraj moj synek bawil sie jednym z nich i chyba cos nie dziala :?: . Oba kluczyki niedzialaja

Witam. Podobnie jak hart2000 jestem nowym na forum i mam podobny problem. Tydzień temu kupiłem mojego Audika i mam jeden oryginalny kluczyk z pilotem oraz kluczyk serwisowy. W odróżnieniu od hart2000 mi alarm nie wyje ,ale pilot nie działa. Również mogę otwierać tylko mechanicznie. Baterie w pilocie są oczywiście nowe
Proszę o radę ,co zrobić ,by pilot zaczął działać. Pozdrawiam.

Grzesiek
a gdzie to potrafia zrobic
[ Dodano: 2009-06-05, 16:39 ]
jeszcze pytanie j na tym kluczyku co kupilem jest podana czestotliwosc 400 cos tam , ale na tym moim oryginalnym jej nie ma
w ogole mnustwo rzeczy tam pisze , ale nie czestotliwosc :mrgreen: . kluczyk VDO i 4DO 837 231A WIEC SKAD MAM WIEDZIEC JAKIEJ JEST CZESTOTLIWOSCI
[ Dodano: 2009-06-05, 16:39 ]
jeszcze pytanie j na tym kluczyku co kupilem jest podana czestotliwosc 400 cos tam , ale na tym moim oryginalnym jej nie ma

to ja odswieze temat! A6 2001 2.8 Q
mam trzy kluczyki:
serwisowy x1
norpalny z pilotem x2
jeden z kluczykow mi sie rozsypal ten z pilotem, dostal;em od kolegi kluczyk z pilotem od innej a6, wymienilem plytke w srodku i sam kluczyk wymienilem praktycznie tylko obudowe. co sie okazalo kluczyk nieotwieral samochodu z pilota ten naprawiony ale to normalne bo kiedys wymienailem baterie i wystarczylo wsadzic w stacyjke i juz bylo ok. i tak zrobilem tym razem... wsadzilem w stacyjke przekrecam zaplon a tutaj mi miga immoi oczywiscie nieda sie odpalic..
sprobowalem go zakodowac poprzez wsadzanie wdrzwi i drugi w stacyjce... pilot zaczal dzialac ale dalej niemoge zapalic samochodu...? a co najdziwniejsze rozprogramowal mi sie drugi kluczyk...
takze sprawa wyglada tak ze musze nosic dwa kluczyki jeden do otwierania i jeden do odpalania
moje pytanie co sie stalo? dlaczego po wymianie obudowy zostala ori plytka i kluczyk wyskakuje mi immo..?
mam trzy kluczyki:
serwisowy x1
norpalny z pilotem x2
jeden z kluczykow mi sie rozsypal ten z pilotem, dostal;em od kolegi kluczyk z pilotem od innej a6, wymienilem plytke w srodku i sam kluczyk wymienilem praktycznie tylko obudowe. co sie okazalo kluczyk nieotwieral samochodu z pilota ten naprawiony ale to normalne bo kiedys wymienailem baterie i wystarczylo wsadzic w stacyjke i juz bylo ok. i tak zrobilem tym razem... wsadzilem w stacyjke przekrecam zaplon a tutaj mi miga immoi oczywiscie nieda sie odpalic..

takze sprawa wyglada tak ze musze nosic dwa kluczyki jeden do otwierania i jeden do odpalania
moje pytanie co sie stalo? dlaczego po wymianie obudowy zostala ori plytka i kluczyk wyskakuje mi immo..?
Witam mój teść ma podobny problem tzn. nie odbija mu jeden guzik do otwierania auta i mam pytanie czy jak zmieni tylko tą część gdzie są te przyciski do zamykania, otwierania, czy wszystko bedzie ok?
[ Dodano: 2009-06-16, 11:40 ]
zapomniałem dodac audi [a6 c5] 200 r
2000 r
zapomniałem dodac audi [a6 c5] 200 r
2000 r