Jaki akumulator?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pawel
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Jaki akumulator?
Witam Panowie. Pomału siada u mnie akumulator przynajmniej taka mam opinie. Na zimnym rano zawsze odpali. Po przejechaniu ok 100km jak już się dobrze zagrzeje to kręci jakby miał słaby akumulator prakrycznie zero pradu. Wystarczy podpiąć rozruch i pali od szczała. jest to AMG 105Ah 580A. Czy można założyć o mniejszej mocy? Np. 92Ah 520A. AGM. miałem. System start-stop ale został wyloaczony na stałe. Pozdrawiam
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Re: Jaki akumulator?
Pawle, jeśli chcesz kupić nowy (polecam) to kup tak jak trzeba 95Ah / 850A - AGM. Natomiast z kodowaniem... zresztą sam wiesz.
Twój stary temat:
elektryka-c7/kodowanie-akumulatora-t105423.html
Ps: Przy okazji sprawdź alternator i regulator napicia. Dobre napicie ładowania jest na poziomie 13.9 - 14.1 V.
Ps2: Akumulator którego miałem - (załącznik, zdjęcie).

elektryka-c7/kodowanie-akumulatora-t105423.html
Ps: Przy okazji sprawdź alternator i regulator napicia. Dobre napicie ładowania jest na poziomie 13.9 - 14.1 V.
Ps2: Akumulator którego miałem - (załącznik, zdjęcie).

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Re: Jaki akumulator?
Cześć, właśnie też mam ten sam problem, że rano odpala, a nagrzane auto już nie odpala (praktycznie nie kręci). Ładowanie alternatora jest w porządku (ponad 14V), po zgaszeniu napięcie wynosi ok. 12,2V. Czy to na pewno wina akumulatora i należy go wymienić?