Bezkluczykowe otwieranie drzwi nie działa
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Witam wszystkich widzę ze marka jeszcze zbyt nowa i wiedzy za dużo nie mamy jak i pomysłów na rozwiązania, ale jak wyżej mam tez problem z kluczykiem i niby w klamkach są kwadraciki do bez kluczykowego otwierania drzwi ale ta funkcja tez u mnie nie działa, jak i rownierz często muszę przykładać kluczyk żeby odpalić auto bo go nie rozpoznaje jak ktos ma jakieś pomysły to podrzucajcie będziemy sprawdzać
Z tego co wyczytałem na różnych forach jak nie ma to nie ma a jak jest to działa 
Wynika z tego że te okienka w klamkach nic nie znaczą dopóki nie ma ustrojstwa zamontowanego. Próbowałem nawet w ASO przy okazji się wypytać ale tam najmniej wiedzą o AUDI
dramat po prostu. Poniżej znalezione w sieci
http://www.audiworld.com/forums/a6-c7-p ... s-2825191/
Pzdr

Wynika z tego że te okienka w klamkach nic nie znaczą dopóki nie ma ustrojstwa zamontowanego. Próbowałem nawet w ASO przy okazji się wypytać ale tam najmniej wiedzą o AUDI

http://www.audiworld.com/forums/a6-c7-p ... s-2825191/
Pzdr
-
- Forum Audi A6 / A7
wychodzi na to ze ciemna magia aczkolwiek jeśli jest powinno działać , jeśli chodzi o mnie ,to jest mniejszy problem bardziej wkurza mnie to ze muszę przykładać kluczyk w to oznaczone miejsce żeby odpalić auto bo go nie rozpoznaje co prawda nie zawsze, czasem odpala ok, baterie są nowe aczkolwiek one nie maja na to wpływu bo sprawdzałem bez baterii i jest to samo raz dobrze raz źle widocznie w kluczyku jest jakiś nadajnik tylko czemu nie zawsze go szczytuje dziwne ,chyba bez super mądrego aso się nie obejdzie 

-
- Forum Audi A6 / A7
Z drugim kluczykiem jest to samo, jesli chodzi o vcdsa to niestety nie posiadam moze w tygodniu uda mi sie podlaczyc zobaczymy
[ Dodano: 2016-04-07, 21:50 ]
A wiec podzielę się informacjami których sie dowiedziałem co do tematu jesli chodzi o kwadraciki w klamkach do bezkluczykowego otwierania drzwi to najprostszym sposobem sprawdzenia tego jest dotkniecie go jesli system jest w aucie to te kwadraciki powinne byc delikatnie miekkie jakby gumowe a jesli sa twarde to znaczy ze sa to antrapy i auto nie posiada tego systemu.
A co do mojego problemu podpinałem kompa i żadnych błędów w kluczykach czy tez w odpalaniu auta jest czysto, jedynym błędem gdzieś w elektronice jest błąd o jakichś prądach spoczynkowych co znaczyłoby niby ze gdzieś pobiera coś prąd i nieznacznie rozładowuje akumulator i system to widzi i podczas odpalania nierozpoznane kluczyka i prosi o jego przybliżenie żeby go ponownie zakodować niby to takie zabezpieczenie, sprawdzę to bo przed problemem dołożyłem do auta cb radio i wpiłem je w instalacje nie w zapalniczkę możne to jest problem zobaczymy tyle udało mi sie dowiedzieć czy to prawda - warto sprawdzić
[ Dodano: 2016-04-07, 21:50 ]
A wiec podzielę się informacjami których sie dowiedziałem co do tematu jesli chodzi o kwadraciki w klamkach do bezkluczykowego otwierania drzwi to najprostszym sposobem sprawdzenia tego jest dotkniecie go jesli system jest w aucie to te kwadraciki powinne byc delikatnie miekkie jakby gumowe a jesli sa twarde to znaczy ze sa to antrapy i auto nie posiada tego systemu.
A co do mojego problemu podpinałem kompa i żadnych błędów w kluczykach czy tez w odpalaniu auta jest czysto, jedynym błędem gdzieś w elektronice jest błąd o jakichś prądach spoczynkowych co znaczyłoby niby ze gdzieś pobiera coś prąd i nieznacznie rozładowuje akumulator i system to widzi i podczas odpalania nierozpoznane kluczyka i prosi o jego przybliżenie żeby go ponownie zakodować niby to takie zabezpieczenie, sprawdzę to bo przed problemem dołożyłem do auta cb radio i wpiłem je w instalacje nie w zapalniczkę możne to jest problem zobaczymy tyle udało mi sie dowiedzieć czy to prawda - warto sprawdzić