[A6 C6] Snop światła z xenonów drży
- sir KENnY XVIII
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
sli, z doswiadczenia wiem ze recall-e w USA sa o wiele wczesnie niz w europie (cewki zaplonowe w silnikach V6 i V8 benzyna). W tym przypadku bylo to jakies 8 miesiecy roznicy, ale mi wymienli i to w Pl, ASO w Opolu. Moje skrety tez drza, wczesniej mialem normalne xenony bez drzenia, ale ze sam robilem zmiane lamp to raczej na darmowa wymiane sie nie zalapie 

- cebo0650
- Forum Audi A6 / A7
Recall a TSB to troche inne sprawy.
Recall-e obejmuja problemy ktore moga zagrozic bezbieczenstwu, tak wiec obejmuja tez samochody po za gwarancja. TSB sa wykonywane za darmo tylko na samochdach z gwarancja. Naszczesie mi sie udalo bo mimo to ze moj C6 to rocznik 2006, pierwszy jego wlasciciej wykupil "extended warranty" ktora potem przeszla na mnie.
Gwarancja konczy mi sie w Grudniu tego roku lub jak na liczniku stuknie 85,000km.
Wlasnie wrocilem z krotkiej nocnej wycieczki i nowe swiatla spisuja sie na 100%. Zero drgania!
Recall-e obejmuja problemy ktore moga zagrozic bezbieczenstwu, tak wiec obejmuja tez samochody po za gwarancja. TSB sa wykonywane za darmo tylko na samochdach z gwarancja. Naszczesie mi sie udalo bo mimo to ze moj C6 to rocznik 2006, pierwszy jego wlasciciej wykupil "extended warranty" ktora potem przeszla na mnie.
Gwarancja konczy mi sie w Grudniu tego roku lub jak na liczniku stuknie 85,000km.
Wlasnie wrocilem z krotkiej nocnej wycieczki i nowe swiatla spisuja sie na 100%. Zero drgania!
Wątek stary, ale że udało mi się rozwiązać problem, podzielę się.
Dwa miesiące temu kupiłem A6 C6 2007 ze skrętnymi xenonami, przebieg 91tyś km (podobno oryginalny)
Lewa żarówka xenon raz nie działała, raz działała, a prawa dla odmiany drżała, dokładnie tak jak opisane w wątku. Przejechałem 3 tyś km i zawsze w nocy drżała, tak jak opisane w wątku.
Wymieniłem obie żarówki D2S, świecą dobrze, ale drżenie prawej zostało
Najpierw wykonałem procedurę serwisową poziomowania xenonów jadąc na stację diagnostyczną. Podłączyłem komputer VCDS
wykonałem
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... enon_Plus)
[55 - Xenon Range]
[Basic Settings - 04]
Group 001
[Go!]
Pojawia się STATUS waiting
wciskam
[ON/OFF/Next]
Status zmienia się na Adjust
na stacji ustawili poziomowanie
ponowne [ON/OFF/Next] zapisuje ustawienia poziomowania
[Done, Go Back]
po tym myślałem że drżenie wyeliminowane, ale w nocy widzę że znów trochę drży, ale dużo mniej
Znów w domu odpaliłem VCDS
[55 - Xenon Range]
jak większość modułów, tak i ten posiada funkcję "test"
wszedłem, kliknąłem aby wykonał wszystkie testy xenonów. Zaczęły chodzić dół, góra, zez (w końcu widać jak ładnie chodzą), na zewnątrz - maksymalne wychylenia.
Jazda w nocy i ...... zero drgania
!!
Nie wiem czy to chwilowe rozwiązanie problemu, czy na dłużej, ale teraz świecą bardzo dobrze i są wypoziomowane.
UWAGA: nie poziomować, jak się nie wprowadzi w tryb serwisowy z komputera. Tak można uszkodzić xenony, może właśnie od tego są te drgania ..... (?)
Dwa miesiące temu kupiłem A6 C6 2007 ze skrętnymi xenonami, przebieg 91tyś km (podobno oryginalny)
Lewa żarówka xenon raz nie działała, raz działała, a prawa dla odmiany drżała, dokładnie tak jak opisane w wątku. Przejechałem 3 tyś km i zawsze w nocy drżała, tak jak opisane w wątku.
Wymieniłem obie żarówki D2S, świecą dobrze, ale drżenie prawej zostało

Najpierw wykonałem procedurę serwisową poziomowania xenonów jadąc na stację diagnostyczną. Podłączyłem komputer VCDS
wykonałem
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... enon_Plus)
[55 - Xenon Range]
[Basic Settings - 04]
Group 001
[Go!]
Pojawia się STATUS waiting
wciskam
[ON/OFF/Next]
Status zmienia się na Adjust
na stacji ustawili poziomowanie
ponowne [ON/OFF/Next] zapisuje ustawienia poziomowania
[Done, Go Back]
po tym myślałem że drżenie wyeliminowane, ale w nocy widzę że znów trochę drży, ale dużo mniej

Znów w domu odpaliłem VCDS
[55 - Xenon Range]
jak większość modułów, tak i ten posiada funkcję "test"
wszedłem, kliknąłem aby wykonał wszystkie testy xenonów. Zaczęły chodzić dół, góra, zez (w końcu widać jak ładnie chodzą), na zewnątrz - maksymalne wychylenia.
Jazda w nocy i ...... zero drgania

Nie wiem czy to chwilowe rozwiązanie problemu, czy na dłużej, ale teraz świecą bardzo dobrze i są wypoziomowane.
UWAGA: nie poziomować, jak się nie wprowadzi w tryb serwisowy z komputera. Tak można uszkodzić xenony, może właśnie od tego są te drgania ..... (?)