Posiadam zamontowane lampy biksenon (D3S) skrętny z LED oraz osobną żarówką do doświetlania zakrętów (H8). Doświetlanie soczewką skrętną działa bez zarzutu. Ledy świecą jako światła dzienne pełną mocą. Obecnie światła pozycyjne są realizowane przy pomocy żarówki W5W zamontowanej w miejscu żarówki H8, która służy do dodatkowego doświetlania pobocza, oprócz soczewki skrętnej. Chciałbym doprowadzić lampy do takiego stanu by światła do jazdy dziennej LED przyciemniały się po włączeniu świateł mijania lub samych pozycyjnych, bym mógł wywalić z lamp ten patent z żarówką W5W i zamontować tam to co w oryginale, czyli H8.
Z tego co zdążyłem sie zorientować, lampy które posiadam o numerach 4F0941030DH oraz 4F0941029DH (czyli poliftowe) były montowane w latach 2009-2011 w A6C6 oraz w latach 2005-2012 w A6L.
Moje auto to A6C6 z 2006. posiadam Bordnetz o numerach SW: 4F0 910 279 D, HW: 4F0 907 279.
Przepinowanie zgodnie z manualami onalezionymi na forum niestety w moim przypadku nie zdaje egzaminu, światła LED nie przejmują funkcji pozycyjnych. Oczywiście posiadam również Bordnetz o numerach SW: 4F0 910 279 K, HW: 4F0 907 279 i niestety z tym bordem jest dokładnie to samo. Nie pomaga zmiana kodowania, testowałem wszystkie konfiguracje, faktycznie jest więcej opcji kodowania borda z literką K.
Ogólnie chodzi o to, gdzie powinien być dokładnie podłączony kabel koloru białego który w samej lampie idzie do listwy led? Do listwy led idą 3 kable: czerwony to +, brązowy to Masa . Obecnie mam zmostkowany kabel czerwony i biały i podłączone do +, więc dzienne działają.
Będę wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam!
Będę wdzięczny za pomoc

Dodatkowe info: wszędzie w instrukcjach dotyczących przepinowania kabli przy bordnetz jest mowa o kablach: lewa lampa pin 6 i 8 (kostka 10 pin) oraz pin 4 (kostka 32 pin) prawa lampa 1 i 2 pin (kostka 10 pin) oraz pin 15 (kostka 32 pin), niestety u mnie to nie działa, bo prawdopodobnie nie dotyczy to lampy po 2009 roku. Według ELSY piny w bordnetz obsługujące lewą lampę to: pin 6 (kostka 10 pin) oraz pin 3 (kostka 32 pin).
Według opisu złącz bordnetz znalezionego na jednej ze stron w internecie pin 3 w kosce 32 pin obsługuje lewy kierunkowskaz w błotniku.
Dodatkowo na innym forum Audi (zagranicznym) wyczytałem, ze nie ma problemu z podłączeniem lamp od S6, natomiast już z lampami poliftowymi do przedlifta a konkretnie z tym modelem, który ja posiadam, już problem jest. Wynika to z tego, ze pin numer 3 w kostce 32 pin w bordnetz owszem obsługuje sygnał PWM dla lewej lampy LED ale wtedy, gdy posiada się lusterka poliftowe, gdyż osługę bocznego kierunkowskazu w polifcie przejmuje moduł drzwi...
To chyba tyle.
teraz pytanie, czy komuś, kto ma przedlifta udało sie uruchomić ściemnianie LED by tym samym pełniły one funkcję świateł pozycyjnych?
Załączam zdjęcie lampy, fotka zapożyczona z Internetu (poglądowa), obok soczewki znajduje się żarówka H8 opisana w ELSIE jako żarówka światła kierowanego, doświetla ona pobocze przy skrętach kierownicą.