parktronic
parktronic
Witam serdecznie problem z czyjnikami cofania, jak włączam wsteczny to włącza się sygnalizacja a potem nic a nic, dojeżdżamy do przeszkody i dalej nic tak samo z przodu też nie działają, nie dawno kupiłem samochód także chciał bym się najpierw tutaj poradzić przed pojechałem do elektryka
-
Audi A7 Klub
Witam koledzy miałem podobny problem nie działało tylko przy wrzuceniu wstecznego zapiszczało i nic , po podłączeniu pod kompa pokazało prawy tylni nie działa i niby wszystko jasne ,ale po paru dniach zaczął działać i z przodu jest ok na tył jak włączam pokazuje mi się obraz samochodu ale nie działa chyba ze jak podejdę do samego zderzaka to piszczy (działa ) ale niemal muszę zderzaka dotknąć a z dala nic
nie wiem co możne być może ma ktoś jakiś pomysł
mam jeszcze jedno pytanie czy po wymianie czujnika trzeba podłączyć do kompa i kasować błąd czy nie bo jak wymieniłem to z przodu działa normalnie a z tylu po wrzuceniu bieg wstecznego to pokazuje mi się na ekranie pojazd a nic nie działa z tylu nic nie pokazuje nawet jak się blisko podejdzie a może w mmi coś trzeba robić bo już nie mam pomysłu
-
Kamil Baran
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Rozwiązałeś to już?. Ja mam ten sam problem. Na kompie błędów nie ma. na wizualizacji pokazuje minimalną odległość (na 3 czujnikach) dzwięk też ciągły. Do tego dodam, że 2 czujniki już wymieniałem dla pewności i dalej to samoDeniro pisze:Tez mam czasami takie zajawki ze po wrzuceniu wstecznego caly czas piszczy a na grafice pokazuje juz ze jestem w minimalnej juz odleglosci od przeszkodzy , wystarczy wl i wyl zaplon i wraca do normy
-
Kamil Baran
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel