[A6 C6] Nie działa Audi parking system (APS)
[A6 C6] Nie działa Audi parking system (APS)
Witam, mam problem z Audi parking system (APS). Mam czujniki tylko w tylnim zderzaku, gdy włączę bieg wsteczny, pojawia się ciągły sygnał dźwiękowy, oznaczający pracę tego systemu. Niestety, gdy dojeżdżam do przeszkody nic się nie dzieje. Z początku myślałem, że to przez brud. Lecz po umyciu auta, nic się nie zmieniło. Co należy sprawdzić? Czy podłączenie do komputera może coś wykazać?
![Obrazek]()
![Obrazek]()
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam.
Ja w C5 miałem to samo, identyczne zachowanie tylnego parktronika. Podłączyłem do Vaga i okazało się że 2 czujniki są walnięte. Czujniki wymieniłem na nowe i wszystko hula. To chyba najczęstsza przyczyna bo czujniki są na zewnątrz więc są najbardziej narażone na uderzenia itp. Podjedź do jakiegoś elektryka żeby podłączył pod Vaga i będziesz wiedział jaki jest problem.
Pozdro
Ja w C5 miałem to samo, identyczne zachowanie tylnego parktronika. Podłączyłem do Vaga i okazało się że 2 czujniki są walnięte. Czujniki wymieniłem na nowe i wszystko hula. To chyba najczęstsza przyczyna bo czujniki są na zewnątrz więc są najbardziej narażone na uderzenia itp. Podjedź do jakiegoś elektryka żeby podłączył pod Vaga i będziesz wiedział jaki jest problem.
Pozdro
Odbiornik TMC/RDS to opcja w nawigacji, która pozwala na odbiór drogą radiową aktualnych komunikatów o warunkach na drodze - korkach, wypadkach, złej pogodzie.wariat_nj pisze:wlasne cos zauwazylem co toznaczy TP i TMC ja tego nie mam
Jeśli tego nie masz to albo masz niektywną tą opcję albo nie masz navi

hehe w sumie ja tego nie mam w mojej czarnej s-line i w szarejżeli pisze:Co do TP/TMC to komunikaty drogowe i dynamiczna nawigacja. Niestety w Polsce niedostępne.
OOOO<=wladca pierscieni!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Stary, to nie numer sterownika parkowania.
Patrzyłeś na moduł mocy/komfortu. Parktronic jest do przodu, jak wetkniesz rękę - to nad prawym kołem. Jest na jednym zatrzasku - więcej dzyndzli nie ma - delikatnie dzyndzel ciągniesz do tyłu (do swojego tyłu) i parktronic wychodzi z zatrzasku.
Zresztą sam już nie wiem czy warto...jak jesteś z Poznania i będziesz kiedyś jechał w moim kierunku - daj znać. Jak będę miał czas to zerknę.
Pozdr
_TMr
Patrzyłeś na moduł mocy/komfortu. Parktronic jest do przodu, jak wetkniesz rękę - to nad prawym kołem. Jest na jednym zatrzasku - więcej dzyndzli nie ma - delikatnie dzyndzel ciągniesz do tyłu (do swojego tyłu) i parktronic wychodzi z zatrzasku.
Zresztą sam już nie wiem czy warto...jak jesteś z Poznania i będziesz kiedyś jechał w moim kierunku - daj znać. Jak będę miał czas to zerknę.
Pozdr
_TMr