[A6 C6] Nie działa Audi parking system (APS)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wiem wogole o jaki samochod pytasz ale zalozmy ze c6 , ten sterownik jest sterownikiem 8kanalowym bez funkcji graficznej jedyna opcja to przeprogramowanie w hobot serwis koszt 150zl , wiec nie wiem czy juz taki masz czy dopiero chcesz kupic tutaj masz nie zbedna wiedze viewtopic.php?t=10436
Auto to c6, zamontowany jest sterownik 4F0 910 283 A, w samochodzie jest 8 czujników, i chciałbym jak najprosciej uzyskać efekt graficznego parktronika, dlatego pytam czy wystarczy wypiąć stary i na jego miejsce nowy obsługujący grafikę, czy trzeba coś przerabiać wtyczki? W vcds trzeba kodować, nowy sterownik, czy tylko uaktywniamy opcję wizualizacji?
I poproszę o numer sterownika który obsługuje grafikę, to będę szukał.
I poproszę o numer sterownika który obsługuje grafikę, to będę szukał.
Panowie dzięki za odpowiedzi, by w przyszłości zamontować kamerkę wybiorę sterownik z końcówką H, narazie grafika wystarczy, ale kto wie co będzie za jakiś czas, powiedzcie mi tylko proszę czy wymiana sterownika wymaga przeróbki instalacji, czy wystarczy wypiąć stary i na jego miejsce nowy i kostki pasują?
żeby nie powielać
Użyłem szukajki, przeczytałem tematy ale nie znalazłem przyczyny a tym bardziej rozwiązania.
Po zdjęciu zderzaka (montaż haka) przestały działać dwa (skrajne) tylne czujniki parkowania. VCDS nie pokazuje żadnych błędów, zakodowany (jeżeli chodzi o hak) jest dobrze. Dwa czujniki środkowe pokazują dobrze (wyświetlacz + dźwięk),a dwa skrajne zero reakcji - blisko/daleko bez różnicy.
Może ktoś się spotkał z czymś takim, bo odpowiedzi "ten typ tak ma" mnie nie satysfakcjonują
Audi A6 C6 Q avant.
Użyłem szukajki, przeczytałem tematy ale nie znalazłem przyczyny a tym bardziej rozwiązania.
Po zdjęciu zderzaka (montaż haka) przestały działać dwa (skrajne) tylne czujniki parkowania. VCDS nie pokazuje żadnych błędów, zakodowany (jeżeli chodzi o hak) jest dobrze. Dwa czujniki środkowe pokazują dobrze (wyświetlacz + dźwięk),a dwa skrajne zero reakcji - blisko/daleko bez różnicy.
Może ktoś się spotkał z czymś takim, bo odpowiedzi "ten typ tak ma" mnie nie satysfakcjonują

Audi A6 C6 Q avant.
czujniki PDC
Czy dioda od pdc miga? Jeśli jest tak jak mówisz że vcds nie pokazuje błędów to najpewniej moduł uwalony, dotknij jeszcze palcem te skrajne czujniki, jeśli bedziesz czuł takie pykanie tzn. że czujniki są OK.
.czujniki z przodu
Witam. Koledzy czeka mnie wymiana zderzaka, a mam bez PDC. Z tyłu PDC działa i graficznie i dzwiękowo. Chciałbym zamontować też czujniki z przodu. Czy byłby z tym problem? Co musiałbym kupić. VCDS posiadam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: Quattro
Witam.
Posiadam PDC tył, ale niestety przestał działać. Przyjechałem z pracy, cofałem, działa. Rano wsiadam do samochodu, podjechałem do przodu, chciałem troszkę cofnąć i już nie działa. Na wyświetlaczu nic nie pokazuje, a była wizualizacja. Dźwięku też żadnego nie ma przy włączeniu wstecznego. Ogólnie cisza, tak jakby nie było w ogóle PDC.
Kabla VCDS jeszcze nie mam, bo nie doszedł. Co to może być? Padnięty moduł?
Czekam na jakąś pomoc.
Pozdrawiam.
Posiadam PDC tył, ale niestety przestał działać. Przyjechałem z pracy, cofałem, działa. Rano wsiadam do samochodu, podjechałem do przodu, chciałem troszkę cofnąć i już nie działa. Na wyświetlaczu nic nie pokazuje, a była wizualizacja. Dźwięku też żadnego nie ma przy włączeniu wstecznego. Ogólnie cisza, tak jakby nie było w ogóle PDC.
Kabla VCDS jeszcze nie mam, bo nie doszedł. Co to może być? Padnięty moduł?
Czekam na jakąś pomoc.
Pozdrawiam.
Ochrona komponentu, dopisywanie kluczy, flash, korekta przebiegu, MMI 2,3g jezyk PL, aktualizacja softu i map. Duzo rzeczy moge zrobic wysylkowo.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
No to u mnie chyba buzzer padł bo zacharczał i wszystko przestało działać.dzięki kolego.mag1324 pisze:Dokladnie tak - jesli jakakolwiek czesc APS jest niesprawna (np. jeden z czujnikow lub buzzer) caly system lezy.Robert74 pisze:Trochę odświeżę temat.Mam pytanko.Czy jak padnie brzęczyk APS u to nie będzie działał cały system?