[ A6 C6] Montaz czerwonych lampek w drzwiach
[ A6 C6] Montaz czerwonych lampek w drzwiach
Witam,
Posiada ktos wykaz numerow czesci niezbednych do wymiany czerwonych zaslepek na lampki?
Jak wpiac sie w instalacje, lowic przewod czy rozbierac drzwi?
Zastanawiam sie rowniez nad oswietleniem tym pod listwa drzwi, jesli posiada ktos numery czesci bardzo bym prosil.
Jesli posiada ktos jakiekolwiek dodatkowe info tj linki do poprzednich tematow zwiazanych z tym problemem bede bardzi wdzieczny,
Dzieki z gory,
Posiada ktos wykaz numerow czesci niezbednych do wymiany czerwonych zaslepek na lampki?
Jak wpiac sie w instalacje, lowic przewod czy rozbierac drzwi?
Zastanawiam sie rowniez nad oswietleniem tym pod listwa drzwi, jesli posiada ktos numery czesci bardzo bym prosil.
Jesli posiada ktos jakiekolwiek dodatkowe info tj linki do poprzednich tematow zwiazanych z tym problemem bede bardzi wdzieczny,
Dzieki z gory,
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Bawiłem się w to ale tylko z tyłu-roboty ogólnie mało ale zatrzaski które siedzą b.mocno to już inna historia. Najlepiej kupić całe boczki wtedy wiązki są już w środku bo inaczej musisz kupić w serwisie ale nr nie pamiętam. Ja zdecydowałem się na inne boczki dlatego ,że przy okazji dorzuciłem rolety a reszta gratów była z boczkiem więc podeszło łatwo.
Potem tylko przekodować sterownik na oświetlenie komfortowe i to wszystko.
Przodu robił nie będę bo te zatrzaski doprowadzają mnie szewskiej pasji-w porównaniu do boczków od c5 tam to było prościzna w demontażu.
Mam nadzieje ,że coś pomogłem.
Z tym motorem na pokładzie nie masz oświetlenia komfortowego-dziwne!!!!!
Potem tylko przekodować sterownik na oświetlenie komfortowe i to wszystko.
Przodu robił nie będę bo te zatrzaski doprowadzają mnie szewskiej pasji-w porównaniu do boczków od c5 tam to było prościzna w demontażu.
Mam nadzieje ,że coś pomogłem.
Z tym motorem na pokładzie nie masz oświetlenia komfortowego-dziwne!!!!!
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

no sam sie dziwie, ale nie chcialem juz wybrzydzac bo ogolnie woz kupilem tanio, poza oswietleniem brak kolorowego fisu (do czasu az znajde liczniki z jakiejs benzyny, poki co same diesle kraza), reszta jest.
ps: o jakich boczkach i jakich roletach mowisz kolego, boczki masz na mysli te srebrne listwy..? czyli co kupiles listwy od razu z wiazkami i oswietleniem? jesli tak to gdzie i za ile, jak to podlaczyles? Boczne czerwone ostrzegawcze tez montowales?
Prosze o bardziej konkretne i szczegolowe info
pozdro
ps: o jakich boczkach i jakich roletach mowisz kolego, boczki masz na mysli te srebrne listwy..? czyli co kupiles listwy od razu z wiazkami i oswietleniem? jesli tak to gdzie i za ile, jak to podlaczyles? Boczne czerwone ostrzegawcze tez montowales?
Prosze o bardziej konkretne i szczegolowe info
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
Najprościej spróbuje-ja nie przerabiałem starych boczków(ale można)-boczki czyli tapicerka wewnętrzna drzwi.Kupiłem z allego inne boczki gdyż zależało mi na orginalnych roletach audi ,na moje szczęście w nowych boczkach wiązki już były w środku wraz z lampkami do komfortowego podświetlenia więc nic nie kombinowałem tylko założyłem.
Efektem mojej pracy to podświetlenie komfortowe +rolety ,do tego mam głośniki bose więc jest pełna gala.
Zerknij na moje zdjęcie jak to wygląda
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc02953t.jpg/
Niech stracę masz tu więcej info
audi-a6-c6-s-line-oswietlenie-w-dzwiach ... t36855.htm
a6-c6-jakie-led-wewnatrz-kabiny-drzwi-vt21568.htm
Zapraszam do nas
http://autka.biz/index.php
Ps: czy jest to teraz zrozumiałe dla Ciebie kolego????Nr części nie pamiętam ale można sprawdzić w etce lub w podanych wyżej linkach.
Efektem mojej pracy to podświetlenie komfortowe +rolety ,do tego mam głośniki bose więc jest pełna gala.
Zerknij na moje zdjęcie jak to wygląda
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc02953t.jpg/
Niech stracę masz tu więcej info
audi-a6-c6-s-line-oswietlenie-w-dzwiach ... t36855.htm
a6-c6-jakie-led-wewnatrz-kabiny-drzwi-vt21568.htm
Zapraszam do nas
http://autka.biz/index.php
Ps: czy jest to teraz zrozumiałe dla Ciebie kolego????Nr części nie pamiętam ale można sprawdzić w etce lub w podanych wyżej linkach.
Twoj post jest dla mnie zrozumialy Krzysztofie, wystarczylo napisac: wymienilem cala tapicerke drzwi na nowa kotra posiadala juz lampki. Linki ktore wkleiles prawie nic nie wnosza, na dodatek jeden z postow jest mojego autorstwa heh.
W Audi maniacs moze i kiedys sie zaglebie, poki co malo mam czasu na fora ostatnio ze wzgledu na nauke, wczoraj znalazlem w koncu chwile na wstawienie ledow w nogach i dolne oswietlenie drzwi.
Zalezy mi dokladnie na instrukcji jak najmniejszym nakladem pracy zainstalowac czerwone lampki i jak rozebrac drzwi (jesli to niezbedne) by nic nie zlamac/zepsuc, od czego zaczac itd, tutaj wolalbym miec wskazowki jako ze nie lubie tego typu experymentowania. Czesci moge zamowic w sumie w ASO bez koniecznosci znania ich numerow takze ten problem odpada.
Pozdro
W Audi maniacs moze i kiedys sie zaglebie, poki co malo mam czasu na fora ostatnio ze wzgledu na nauke, wczoraj znalazlem w koncu chwile na wstawienie ledow w nogach i dolne oswietlenie drzwi.
Zalezy mi dokladnie na instrukcji jak najmniejszym nakladem pracy zainstalowac czerwone lampki i jak rozebrac drzwi (jesli to niezbedne) by nic nie zlamac/zepsuc, od czego zaczac itd, tutaj wolalbym miec wskazowki jako ze nie lubie tego typu experymentowania. Czesci moge zamowic w sumie w ASO bez koniecznosci znania ich numerow takze ten problem odpada.
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
No dobra!!!! Aby zdjąć tylni boczek trzeba odkręcić śrubki które są schowane:
1-pod środkowym głośnikiem(trzeba zdjąć kratke,umiejętnie)
2-pod listwą ozdobną(nie wiem jaką masz drewno czy chrom) są 2 śrubki
3-pod podłokietnikiem(mam na myśli po niżej przełącznika sterownia szyb) jest otwór a tam bardzo głęboko też umieszczona śrubka-potrzebny b.długi klucz.
4-na samym dole tapicerki mogą być a nie musi zleży który rok -u mnie w 2006 jest a u brata w 2005 już tam śrubek nie ma.
Po tym zabiegu to już jest batalia bo są 4 lub 5 mocno trzymających się zatrzasków-najlepszym sposobem jest włożenie śrubokręta i zsunięcie łba zatrzasku z otworu tapicerki a dopiero po zdjęciu boczku wyjąć zatrzaski z obramowania drzwi czymś naprawdę mocnym-bo siedzi jak cholera.
ÂŁatwo nie będzie i nie licz,że w 2 godziny to opanujesz-ale jak ja to zrobiłem to Ty też.
Pozdro.
1-pod środkowym głośnikiem(trzeba zdjąć kratke,umiejętnie)
2-pod listwą ozdobną(nie wiem jaką masz drewno czy chrom) są 2 śrubki
3-pod podłokietnikiem(mam na myśli po niżej przełącznika sterownia szyb) jest otwór a tam bardzo głęboko też umieszczona śrubka-potrzebny b.długi klucz.
4-na samym dole tapicerki mogą być a nie musi zleży który rok -u mnie w 2006 jest a u brata w 2005 już tam śrubek nie ma.
Po tym zabiegu to już jest batalia bo są 4 lub 5 mocno trzymających się zatrzasków-najlepszym sposobem jest włożenie śrubokręta i zsunięcie łba zatrzasku z otworu tapicerki a dopiero po zdjęciu boczku wyjąć zatrzaski z obramowania drzwi czymś naprawdę mocnym-bo siedzi jak cholera.
ÂŁatwo nie będzie i nie licz,że w 2 godziny to opanujesz-ale jak ja to zrobiłem to Ty też.
Pozdro.
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Skrzynia: Manual
Panowie podrzuci ktoś jak zamontować te czerwone lampki przód i tył pozdro
[ Dodano: 2013-01-22, 12:28 ]
I wszystko jasne założyłem ostatnio lampki tył czerwone plus białe podswietlenie drzwi przy wysiadaniu zakupiłem wiązki u gostka 200zł 2sztuki tył do kodowania dodałem +8 do każdych drzwi i hula przód miałem podświetlenie drzwi przy wysiadaniu białe ale dorzuciłem czerwone gdzie wpiołem sie w tą samą wiązkę od białej lampki bez dodatkowego kodowania dodatkowo dołożyłem swojej niuni ori lusterka od Audi S6 z podświetleniem grill pion S6 podwójny dyfuzor S6

[ Dodano: 2013-01-22, 12:28 ]
I wszystko jasne założyłem ostatnio lampki tył czerwone plus białe podswietlenie drzwi przy wysiadaniu zakupiłem wiązki u gostka 200zł 2sztuki tył do kodowania dodałem +8 do każdych drzwi i hula przód miałem podświetlenie drzwi przy wysiadaniu białe ale dorzuciłem czerwone gdzie wpiołem sie w tą samą wiązkę od białej lampki bez dodatkowego kodowania dodatkowo dołożyłem swojej niuni ori lusterka od Audi S6 z podświetleniem grill pion S6 podwójny dyfuzor S6

Witam forumowiczów.
Prośba do laser19821 !
Przód drzwi mam zrobiony tak jak u Ciebie, natomiast na tył zakupiłem nowe wiązki 2 szt. z białymi i czerwonymi lampkami oraz z listwą ambiente do podświetlenia , moje pytanie dotyczy sposobu przekodowania [czy robimy kodowanie w komforcie , czy w sterowniku drzwi? ] oraz ewentualnie w które pozycje wchodzimy i co trzeba wpisać by lampki zaświeciły.
Przy podświetleniu boczka drzwi listwą ambiente, słyszałem że trzeba w module komfortu aktywować funkcję oświetlenia wnętrza by móc regulować natężenie światła z pozycji MMI.
Proszę o pomoc w tej kwestii, będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
Pozdrawiam...
Prośba do laser19821 !
Przód drzwi mam zrobiony tak jak u Ciebie, natomiast na tył zakupiłem nowe wiązki 2 szt. z białymi i czerwonymi lampkami oraz z listwą ambiente do podświetlenia , moje pytanie dotyczy sposobu przekodowania [czy robimy kodowanie w komforcie , czy w sterowniku drzwi? ] oraz ewentualnie w które pozycje wchodzimy i co trzeba wpisać by lampki zaświeciły.
Przy podświetleniu boczka drzwi listwą ambiente, słyszałem że trzeba w module komfortu aktywować funkcję oświetlenia wnętrza by móc regulować natężenie światła z pozycji MMI.
Pozdrawiam...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: patryk
- Rocznik: 2006
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
Podłączam się też jak zakodować lampki rozumiem że tylko tył
tata pisze:Witam forumowiczów.
Prośba do laser19821 !
Pozdrawiam...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
panowie czy ktoś wie co oznaczają te kwadraciki w modułach drzwi [ temic ] Już wyjaśniam o co mnie chodzi
Sciągłem boczek tylnych drzwi. patrzyłem na ten moduł drzwi [ temic ] i on ma z boku takie większy prostokąt a w nim są 6 takich małych pustych prostokącików.
W moim okazały się wszystkie puste.
Z ciekawości obleciałem alledrogo patrząc na te Temiki i w zależności od literki na końcu, te małe prostokąciki są:
- wszystkie puste
- 2 z nich są tak w połowie zamalowane
- 2 są całkowicie zamalowane
- lub zamalowany jest tylko 1
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć jak czytać te obrazki. Co one oznaczają,
Byłem także w salonie z pytaniem ale gość też nie bardzo wiedział. choć pare razy już go pytałem o inne sprawy i raczej jest troche na bakier z wiedzą.
przykladowe foto:
Sciągłem boczek tylnych drzwi. patrzyłem na ten moduł drzwi [ temic ] i on ma z boku takie większy prostokąt a w nim są 6 takich małych pustych prostokącików.
W moim okazały się wszystkie puste.
Z ciekawości obleciałem alledrogo patrząc na te Temiki i w zależności od literki na końcu, te małe prostokąciki są:
- wszystkie puste
- 2 z nich są tak w połowie zamalowane
- 2 są całkowicie zamalowane
- lub zamalowany jest tylko 1
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć jak czytać te obrazki. Co one oznaczają,
Byłem także w salonie z pytaniem ale gość też nie bardzo wiedział. choć pare razy już go pytałem o inne sprawy i raczej jest troche na bakier z wiedzą.
przykladowe foto: