Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6C6] Jak obsługiwać AMI (audi music interface?)

Elektryka
ODPOWIEDZ
darados
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6C6] Jak obsługiwać AMI (audi music interface?)

Post autor: darados » 26 kwie 2012, 14:31

Witam kolegów!

Jestem świeżym posiadaczem Audi A6 Allroad. Auto, jak widzę jest wyposażone w interfejs muzyczny - mam w
schowku 3 kabelki/wejścia: AUX, Ipod/Iphone, USB. Sprawa polega na tym, że obsługa tego divajsu jest dość dziwna.

Na początek zrobiłem sobie ślicznego pendrive'a z folderami, gdzie album = folder. Po włożeniu go do portu na ekranie pojawiło się to co na obrazku widać: CD1 do CD4 to pierwsze 4 foldery z pendrive, potem MENU i PLAY ALL. Klikanie czegokolwiek w MENU niczego nie daje. Pod PLAY ALL mam wszystkie pojedyncze utwory bez porządku, po 50 sztuk na stronie. Na penie jest z 600 utworów, więc aby zatem znaleźć cokolwiek muszę strasznie dużo przewijać i klikać NEXT PAGE lub PREVIOUS PAGE.

Po podłączeniu IPoda mam tylko nazwę ipoda, jedną playlistę oraz PLAY ALL i MENU, gdzie znów, albo przewijanie albo zero efektu w MENU. Miałem nadzieję, że IPoda będę mógł przeglądać po artist/album/playlist. Albo chociaż korzystać z interfejsu Ipoda, ale ten z kolei wyświetla "podłączone akcesorium" i też nic nie można zrobić.

Aparatura i zawartość ekranu wygląda jak na zdjęciu pod poniższym linkiem.

https://picasaweb.google.com/103029601173146180594/AudiAudio?authuser=0&authkey=Gv1sRgCK3WgZamrprmSQ&feat=directlink

Czy ktoś ma pomysł, czy da się jakoś inaczej korzystać / inaczej podłączyć te kable / zrobić cokolwiek, aby przeglądanie zawartości podłączonej pamięci było wygodniejsze? Proszę o pomoc :)

Pozdrawiam!
Dariusz

fabiano82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: fabiano82 » 26 kwie 2012, 18:44

Nie masz AMI tylko gateway 500 i niestety on tak wlasnie dziala <uoee>
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv

darados
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darados » 27 kwie 2012, 10:53

Przemcio pisze:darados, ja mam na miejscu któregoś z CD USB i menu gdzie można normalnie wyszukiwać utwory czy foldery

Jakiego masz densiona ??
Nie mam bladego pojęcia co tam mam, kupiłem samochód już z tym patentem. Na zewnątrz wystają tylko 3 kable. Jak moge to sprawdzić?

Awatar użytkownika
UneeK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomek
Rocznik: 2010
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: UneeK » 27 kwie 2012, 10:59

darados, Densiona masz pewnie zamocowanego za schowkiem, na ściance grodziowej.

Jeśli posiadasz Densiona 500, powinieneś mieć jeszcze wtyczkę z dwoma wejściami AUX, przełącznikiem serwisowym i niebieską diodą informującą o stanie pracy Dension'a.

darados
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: darados » 27 kwie 2012, 12:20

UneeK pisze:darados, Densiona masz pewnie zamocowanego za schowkiem, na ściance grodziowej.

Jeśli posiadasz Densiona 500, powinieneś mieć jeszcze wtyczkę z dwoma wejściami AUX, przełącznikiem serwisowym i niebieską diodą informującą o stanie pracy Dension'a.
Fakt, mam coś takiego. Są trzy kable, jeden z nich zakoĂączony jest takim pie***olnik z wejściami AUX i przełącznikiem, który też nie wiem do czego służy :)

[ Dodano: 2012-04-27, 14:34 ]
Temat zamknięty, już wszystko działa jak trzeba, czyli można przeglądać jak się chce dowolne źródło. Co pomogło:
- MMI do ustawieĂą fabrycznych (nie wiem, czy to było potrzebne, ale zrobiłem)
- upgrade firmware'u densiona według instrukcji na stronie producenta

Jakby ktoś miał podobny problem: www.dension.com -> support -> downloads -> szukamy naszego sprzętu i firmware. ÂŚciągamy. Plik rozpakowujemy i kopiujemy na pendrive. Wtykamy w USB naszego auta. Czekamy jakieś 2 minuty (nic się w widoczny sposób nie dzieje). Po zakoĂączeniu operacji pojawia się na nowo zaktualizowane menu. Restartujemy auto i cieszymy się efektami :)

Dzięki i pozdrawiam!
Dariusz

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl