[ A6 C6] Czujnik parkowania - nie działa
Generalnie w c6 z czasem ulega przetarciu instalacja w zderzaku przednim, lewa stronaDeniro pisze:Odswieze , panowie jak ogarnac ten czujnik ? Jak popada to nie dziala , jak sloneczko dziala , jak przycisne na trasie 180-200km/h stane to znow nie dziala. zainwestowac w nowy czujnik czy probowac go odratowac? co moze byc powodem jego nie domagan - wilgoc?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Panowie i panie a więc wymiana czujników przednich tylko po zzuceniu zderzaka , nie wiem jak ktos jest w stanie wymienic je bez jego sciagania , sciagniecie zderzaka to kwestia 10min.
Jesli chodzi o tylne czujniki bez problemu wymieniamy je bez zucania zderzaka choc sciagniecie tylnego zderzaka jest o wiele latwiejsze i szybsze niz przedniego kwestia 5min.
Przód -
tył - http://w77.wrzuta.pl/obraz/7e0nBKwAf87/images
Jesli chodzi o tylne czujniki bez problemu wymieniamy je bez zucania zderzaka choc sciagniecie tylnego zderzaka jest o wiele latwiejsze i szybsze niz przedniego kwestia 5min.
Przód -
tył - http://w77.wrzuta.pl/obraz/7e0nBKwAf87/images
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
Koledzy mam teraz taki problem, że nie działają czujniki tylko z tyłu. Z przodu wszytko ok. Z tyłu tylko prawy tylny zwenętrzny czasem pokazuje przeszkodę. Wszystkie cykają po przyłożeniu ucha. VAG nie pokazuje żadnych błędów. O ile dobrze pamiętam to jak wchodziłem w odległości to pokazują 255cm? Czy możliwe, że to coś z wiązką? Tylko dlaczego nie wywala błędu. Podłączałem stary moduł bez wizualizaji i też tylko przód działą. Miał ktoś taki problem?