4F0 915 105D
VAO 2702021232
Po kodowaniu pojawił się komunikat potwierdzający zakodowanie, wyłączyłem program, zgasiłem auto, wyciągnąłem kabel i coś mnie podkusiło żeby zobaczyć przez vcds jak pracuję alternator. poszukałem w internecie jak zrobić to przez vcds i trwało co zaledwie 5 minut a auto ledwo co odpaliłem... wchodzę w car ---> systemy---> poziom akumulatora a tam 30%.... dodam że przed kodowaniem poziom akumulatora był zawsze 100% nawet przy tym checku co się zapalił specjalnie wchodziłem co chwilę w poziom żeby go kontrolować.... czy jest możliwość że to kodowanie jest niewłaściwe? jestem laikiem, kodowanie zrobiłem w ten sposób że po wejściu w grupę 61 reg. aku. ----> kodowanie--->zmiana z listy na drugi od góry ---> kodowanie aku.---> w pierwszym wierszu wpisałem : 4F0915105D a w drugiej: 2702021232 ustawiłem producenta na varta i wcisnąłem OK ---> następnie Do it. i pojawił się komunikat że kodowanie zostało zaakceptowanie.
Jeżeli to kodowanie rozładowuję mi akumulator oraz ma bardzo duże problemy z zapalaniem a poziom akumulatora to około 30% to wolę wrócić do wcześniejszych ustawień, wie ktoś jak wrócić do wcześniejszych ustawień?
numer kodowanego modułu przed zrobieniem kodowania :