Bi Led koito
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
maciekpkow pisze:Czym się różnią te wersje?

[ Dodano: 2018-03-13, 09:45 ]
Tylko tu przy dzwonie może być problem, jak się jakiś znajdzie dociekliwy uczestnik zdarzenia drogowego i wtedy nawet utrata ubezpieczenia grozistary12 pisze:Tak dokładnie niktvtam nie będzie zaglądał ha oto się nie obawiam jestem gotów zakupić tylko chciał bym zobaczyć na żywobendzji pisze:myślisz że bedą zaglądać do lamp co jest w środku - jeżeli jest samopoziom i spryskiwacze to czego mają się doszukiwać
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
Dlaczego? Przecież soczewki posiadają homologację.jacob pisze:Tylko tu przy dzwonie może być problem, jak się jakiś znajdzie dociekliwy uczestnik zdarzenia drogowego i wtedy nawet utrata ubezpieczenia grozistary12 pisze:Tak dokładnie niktvtam nie będzie zaglądał ha oto się nie obawiam jestem gotów zakupić tylko chciał bym zobaczyć na żywobendzji pisze:myślisz że bedą zaglądać do lamp co jest w środku - jeżeli jest samopoziom i spryskiwacze to czego mają się doszukiwać
https://lampy-samochodowe.blogspot.com/ ... zacji.htmlmaciekpkow pisze:Czym się różnią te wersje?
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
Tak Gosiu masz rację, soczewki posiadają homologację ale Twoja lampa fabrycznie to BI_XENON I klosz tej lampy posiada homologację tylko pod BI-XENON. Może się mylę i nie chce nikogo straszyć ale podejrzewam iż każda ingerencja w budowę fabryczną reflektora skutkuje utratą homologacji. Takie są niestety głupie przepisy i to są słowa mojego kolegi policjanta.Mazdomania pisze:Dlaczego? Przecież soczewki posiadają homologację.jacob pisze:Tylko tu przy dzwonie może być problem, jak się jakiś znajdzie dociekliwy uczestnik zdarzenia drogowego i wtedy nawet utrata ubezpieczenia grozistary12 pisze: Tak dokładnie niktvtam nie będzie zaglądał ha oto się nie obawiam jestem gotów zakupić tylko chciał bym zobaczyć na żywohttps://lampy-samochodowe.blogspot.com/ ... zacji.htmlmaciekpkow pisze:Czym się różnią te wersje?
Abstrachujac od tego sam chciałem zrobić takiego moda, ale żarówki D3S OSRAM XENARC 6000K COOL BLUE, rozwiązały całkowicie mój problem słabego światła.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
Kubuś ogólnie masz rację, ale znajomość mechaniki i budowy samochodów przez "niebieskich" woła o pomstę do nieba. Ja miałam z przodu rozklejone lampy, tryśnięte sprayem odbłyśniki, tylne nowe led-y z papierem TUV na DE, a Panowie przy kontroli patrzyli na tylne lampy i szukali jak tu mi dowód rejestracyjny zatrzymać, natomiast odnośnie przednich powiedzieli, że to są w 100% fabryczne lampy...... Tak samo jak masz opony o niehomologowanym rozmiarze, za niskim indexie prędkości lub nośności też teoretycznie powinien dowód rejestracyjny polecieć, a ubezpieczyciel odmówić wypłaty odszkodowania. Jak jest wszyscy wiemyjacob pisze:Tak Gosiu masz rację, soczewki posiadają homologację ale Twoja lampa fabrycznie to BI_XENON I klosz tej lampy posiada homologację tylko pod BI-XENON. Może się mylę i nie chce nikogo straszyć ale podejrzewam iż każda ingerencja w budowę fabryczną reflektora skutkuje utratą homologacji. Takie są niestety głupie przepisy i to są słowa mojego kolegi policjanta.Mazdomania pisze:Dlaczego? Przecież soczewki posiadają homologację.jacob pisze: Tylko tu przy dzwonie może być problem, jak się jakiś znajdzie dociekliwy uczestnik zdarzenia drogowego i wtedy nawet utrata ubezpieczenia grozihttps://lampy-samochodowe.blogspot.com/ ... zacji.htmlmaciekpkow pisze:Czym się różnią te wersje?
Abstrachujac od tego sam chciałem zrobić takiego moda, ale żarówki D3S OSRAM XENARC 6000K COOL BLUE, rozwiązały całkowicie mój problem słabego światła.

Także po zmianie soczewki z bixenonu na biled wszystko wygląda oem i nikt się nie czepia

- jacob
- Forum Audi A6 / A7
Mazdomania pisze:Kubuś ogólnie masz rację, ale znajomość mechaniki i budowy samochodów przez "niebieskich" woła o pomstę do nieba. Ja miałam z przodu rozklejone lampy, tryśnięte sprayem odbłyśniki, tylne nowe led-y z papierem TUV na DE, a Panowie przy kontroli patrzyli na tylne lampy i szukali jak tu mi dowód rejestracyjny zatrzymać, natomiast odnośnie przednich powiedzieli, że to są w 100% fabryczne lampy...... Tak samo jak masz opony o niehomologowanym rozmiarze, za niskim indexie prędkości lub nośności też teoretycznie powinien dowód rejestracyjny polecieć, a ubezpieczyciel odmówić wypłaty odszkodowania. Jak jest wszyscy wiemyjacob pisze:Tak Gosiu masz rację, soczewki posiadają homologację ale Twoja lampa fabrycznie to BI_XENON I klosz tej lampy posiada homologację tylko pod BI-XENON. Może się mylę i nie chce nikogo straszyć ale podejrzewam iż każda ingerencja w budowę fabryczną reflektora skutkuje utratą homologacji. Takie są niestety głupie przepisy i to są słowa mojego kolegi policjanta.Mazdomania pisze: Dlaczego? Przecież soczewki posiadają homologację. https://lampy-samochodowe.blogspot.com/ ... zacji.html
Abstrachujac od tego sam chciałem zrobić takiego moda, ale żarówki D3S OSRAM XENARC 6000K COOL BLUE, rozwiązały całkowicie mój problem słabego światła.![]()
Także po zmianie soczewki z bixenonu na biled wszystko wygląda oem i nikt się nie czepia
Gosiu ja tylko mówiłem o czysto hipotetycznej sytuacji, kiedy np (nie daj Boże) masz kolizję z nie swojej winy i sprawca kolizji to wyjątkowy cwaniak, nie przyznaje się do winy i mandatu nie przyjmuje. Wtedy sprawa trafia do sądu i cwaniaczek mówi że go oślepiłaś światłami a sąd zleca ekspertyzę i z Ciebie mogą zrobić winnego

Był taki przypadek u mnie w mieście, i to autentyczna sytuacja tylko koleś miał wsadzone ledy w zwykłe klosze halogenowe.
Ale kończymy z tym czarnym scenariuszem, fajny mod i na pewno super oświetla drogę. Wrzuć jakieś foty z drogi jak już światła ustawisz

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wiktor
- Rocznik: 2008
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 2.0 TDI
Ile dałeś za evoxy i gdzie brałeś?
Mi cały czas po głowie chodzi, żeby wrzucić do Depo z paskiem ledowym (jak w polifcie) te Koito. Wtedy byłby full led wypas 😀
Mi cały czas po głowie chodzi, żeby wrzucić do Depo z paskiem ledowym (jak w polifcie) te Koito. Wtedy byłby full led wypas 😀
Temat na forum Audi A6 C5 AFN. Paliwa w zbiorniku.
Cześć.
Moje żarniki już powoli wchodzą w kolor żółtawy i też myślę nad tymi bi-led albo nowymi żarnikami 5000k ,nie wiem co wybrać .
Fajnie jakby udzielił się ktoś kto ma założone bi-led Koito w c6 ,czy jest znaczna poprawa w deszczu w nocy ? bo jeśli nie to nie wiem czy jest sens, bo odbłyśniki w mojej a6 są jeszcze w dobrym stanie .
jeszcze pytanko , jaki jest przybliżony czas wymiany obu soczewek i czy trzeba rozklejać klosz czy wychodzi od str. dekielka?
Jeśli ktoś posiada bi-led w c6 lift to prosiłbym o fotkę jak to wygląda w nocy
Moje żarniki już powoli wchodzą w kolor żółtawy i też myślę nad tymi bi-led albo nowymi żarnikami 5000k ,nie wiem co wybrać .
Fajnie jakby udzielił się ktoś kto ma założone bi-led Koito w c6 ,czy jest znaczna poprawa w deszczu w nocy ? bo jeśli nie to nie wiem czy jest sens, bo odbłyśniki w mojej a6 są jeszcze w dobrym stanie .
jeszcze pytanko , jaki jest przybliżony czas wymiany obu soczewek i czy trzeba rozklejać klosz czy wychodzi od str. dekielka?
Jeśli ktoś posiada bi-led w c6 lift to prosiłbym o fotkę jak to wygląda w nocy
pasuja i wkładasz od tyłu jesli masz nie skrętnegawron931 pisze:jestem też ciekawy czy bi-ledy będą pasowały do lifta bez problemu jak w c6 przed liftem , bo u mnie są żarniki d3s
Jestem w trakcie ich montażu tak wiec jak ktoś ma pytania to prosze pisać.
Ja natomiast szukam informacj jak przerobić instalacje - miałem skrętne lampy a teraz nie.