Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Zanikł prąd !

Elektryka
ODPOWIEDZ
Armani85

[ A6 C5] Zanikł prąd !

Post autor: Armani85 » 24 maja 2011, 22:01

Witam wyjezdzam z podworka auto nagle zgaslo mowie za szybko moze sprzeglo puscilem,,, jade dalej po 5km stanolem na krzyzowce ruszam a tu znow auto gasnie tym razem ze zanikl calkowicie prad nic nie dzialalo , wysialem [USUNIęTO - wulgaryzm] troche poruszalem kablami od aku i prad sie pojawil wsiadam wlaczam swiatla i znowu zgasl , odpalilem ponownie i bez swiatel dojechalem do domu sciaglem aku przeczyscilem wszystko i niby jest ok lecz ladowanie mocno spadlo po odpaleniu auta i w trakcie jazdy zawsze bylo 14 15 teraz jest 13 czyzby objawy padajacego alternatora? zmartwil mnie tez ten nagly zanik pradu... pozdrawiam i sorki za takie pismo ale padam na pysk
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 22:17 przez Armani85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 25 maja 2011, 08:46

Armani85, zerknij czy są dobrze dokręcone klemy na aku i czy jak odpalisz motor to czy się nie grzeją

Awatar użytkownika
Buczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Buczek » 25 maja 2011, 09:30

Sprawdź dokładnie wiązki idące od aku, a w szczególności przewód idący od alternatora do aku. Weź jakiś najprostrzy miernik i zobacz ile jeszcze zostało Ci prądu w aku.

U Ciebie sa taie możliwości:
1. nie łączy jakiś przwód od zasilania, bądź problem z masą
2. brak ładowania i aku ledwo ciągnie (aku będzie miał max 11V) - miałem taki przypadek w poprzednim aucie - początkowo myślałem że aku padł, zmieniłem i nie pomogło, zmieniłem szczotki w alternatorze i nie pomogło, okazało się, że utlenił się przewód od ładowania (międzu alternatorem i aku - ale to był ford ;) )
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

Awatar użytkownika
lady monia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lady monia » 25 maja 2011, 10:05

Buczek, ja też miałam taki problem z ładowaniem, okazało sie że szczotki sie przycinały przy alternatorze oraz kabel od alternatora do akumulatora był pekniety czy cos i musialam wymienic :-) i wszystko wrocilo do normy ;)
Helmut, zielony bolid :-)Już wzmocniony Helmut 400 koników :-) a zapowiada się więcej :-)

Armani85

Post autor: Armani85 » 25 maja 2011, 21:04

Wymiana kabla wystarczyla :) pozdrawiam problem rozwiazany

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja