Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Zamek strona LP

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 20 lut 2011, 20:11

mucia pisze:ale ja bym nie odkręcał ramki tylko bym rozpiął blaszkę od środka klamki.

:] pierwszy raz wyciągałem zamek i dla mnie bez odkręcenia ramy nie chciał wyskoczyć. W sumie teraz może i z zamkniętymi oczami bym to zrobił :] Dla mnie lepiej było wykręcić ramę bo miałem ładny dostęp no i oczywiście na początku pisałem żeby zaznaczyć w jakim położeniu były śruby i dystanse. Skręciłem okno i wydaje mi się że jest jeszcze lepiej spasowane niż przed odkręceniem. Ale dzięki za uwagę :] A możesz mi powiedzieć o co chodzi z opuszczaniem szyb bo też mogę znać tego przyczynę :D Obrazek

Na niebiesko zaznaczyłem styki odpowiedzialne za otwieranie i opuszczanie szyb przy otwieraniu z kluczyka. Może są wewnątrz zabrudzone i lekko stykają i szyby się przez to opuszczają :] (tylko nie wiem skąd można by było wziąć zamiennik tego styku i nie wiem czy da się go zamienić tak łatwo jak silniczek)
Myślę, że najbardziej dla innych przyda się instrukcja jak dobrać się do samego zamka :D
PZDR

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 20 lut 2011, 22:49

juber pisze:
mucia pisze:ale ja bym nie odkręcał ramki tylko bym rozpiął blaszkę od środka klamki.

:] pierwszy raz wyciągałem zamek i dla mnie bez odkręcenia ramy nie chciał wyskoczyć. W sumie teraz może i z zamkniętymi oczami bym to zrobił :] Dla mnie lepiej było wykręcić ramę bo miałem ładny dostęp no i oczywiście na początku pisałem żeby zaznaczyć w jakim położeniu były śruby i dystanse. Skręciłem okno i wydaje mi się że jest jeszcze lepiej spasowane niż przed odkręceniem. Ale dzięki za uwagę :] A możesz mi powiedzieć o co chodzi z opuszczaniem szyb bo też mogę znać tego przyczynę :D [url=http://images39.fotosik.pl/641/768b5a2c8976801amed.jpg]Obrazek[/URL]

Na niebiesko zaznaczyłem styki odpowiedzialne za otwieranie i opuszczanie szyb przy otwieraniu z kluczyka. Może są wewnątrz zabrudzone i lekko stykają i szyby się przez to opuszczają :] (tylko nie wiem skąd można by było wziąć zamiennik tgo styku i nie wiem czy da się go zamienić tak łatwo jak silniczek)
Myślę, że najbardziej dla innych przyda się instrukcja jak dobrać się do samego zamka :D
PZDR

Problem zaczął się rok temu gdy po wciśnięciu pilota, szyby same się opuszczały i centralny zamykał i otwierał drzwi :> Po podpięciu kompa znalazłem błąd ,,zwarcie do masy, na bębenku ;) dodam że był to błąd sporadyczny!

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 21 lut 2011, 09:54

O fuck :] no to lipa zimą jak tak okna się otwierają :] No to faktycznie w sumie Twój zamek poszedł na straty. No ale jak coś to będziesz mógł z niego wyjąć silniczek (ten który dla mnie pordzewiał) i mieć jako zamiennik dla Twojego nowego zamka.

PZDR

Awatar użytkownika
mucia
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucia » 21 lut 2011, 10:22

exactly as you say :) Panowie, temat uważam za zamknięty <cwaniak>

rafal100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tadeusz
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: rafal100 » 21 lut 2011, 15:15

dokładnie . wiec do kosza temat /

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 16 paź 2011, 22:43

Witam wszystkich mam taki problem wymieniłem zamki bo moje odbijały po wymianie nie działa podświetlenie w prawych drzwiach.Lampki mrugną jak przesune rygiel zamka do połowy macie jakieś doświadczenie jak to zrobić.

[ Dodano: 2011-10-17, 22:52 ]
Witam sprawa zamka wyjaśniona po oględzinach rygiel zamka wytarty przy stuku z krańcówką po naciśnięciu krańcówkmi lampki działają pozdrawiam.

Kamilvti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kamilvti » 17 sty 2012, 13:21

Ja takze zmagam sie z nieotwierajacymi drzwiami , kupilem nowy zamek ten chinski zobaczymy co z tego bedzie ;)
Jesli pomoglem wcisnij Pomógł :)

Awatar użytkownika
Marcin19l
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Marcin19l » 17 sty 2012, 17:13

dzisiaj równiez dotarl do mnie chinczyk, jak tylko temperatura sie podniesie zakładam i zdam relacje czy pomoglo :)
Było Audi 80 B3 1.8S
Jest OOOO A6 C5 2.4 Quattro

Awatar użytkownika
LuQas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janek ASO Audi
Rocznik: 2000
Moje auto: RS6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 5.0 580KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: LuQas » 17 sty 2012, 17:44

Dodam tylko od Siebie że nie trzeba wyciagać ramki szyby obejdzie się bez tego dla wprawnych rąk roboty jest max 15 min roboty w obie str

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 18 sty 2012, 07:49

Na dzieĂą dzisiejszy już też bym wyjmował zamek bez odkręcania ramki okna. W dniu kiedy robiłem manuala wyjmowałem zamek bodajże drugi raz i za cholerę nie wiedziałem jak tam ręce wsadzić.
Koledzy jak już wymienicie sobie zamki to (jak ktoś nie będzie się bał) rozkręćcie zepsuty zamek zgodnie z moją instrukcją i zobaczcie w jakim stanie jest silniczek u dołu. Jestem ciekaw czy u innych, którzy mają problem z otwieraniem się drzwi, również to była przyczyna.
No i jeśli ktoś już rozkręci zamek to dajcie jakieś zdjęcie jak to wygląda w środku.

PZDR

Kamilvti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kamilvti » 18 sty 2012, 11:18

OK ja moge rozkrecic zamek ale dopiero po montazu nowego czyli pewnie jutro ;)
Na allegro powinny byc dostepne jakies lepsze zamienniki np Meyle a nie sama chinszczyzna

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 18 sty 2012, 11:46

Jak ja miałem problem z zamkiem (poprzednia zima) i szukałem na allegro to tylko za 150zł były, droższych lepszych zamienników nie znalazłem i przy okazji dzwoniłem do ASO zapytać ile kosztuje oryginał to byłem w szoku i dlatego postanowiłem najpierw sam pogrzebać i zaoszczędzić kasę no i mi się udało ;]
dodam, że silniczek, który u mnie był zardzewiały został zamieniony na silniczek z zamka tylnych drzwi, które stoją w piwnicy bo miałem mocnego wgniota (drzwi zachowałem tylko na wypadek zniszczenia tylnej szyby bo w tych drzwiach piwnicznych szyba razem z ramą jest cała i był sprawny zamek, z którego wyciągnąłem sprawny silniczek).
;]

Kamilvti
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kamilvti » 18 sty 2012, 13:15

Ja gdybym mial zapasowy zamek tez bym tak zrobil ;) te zamki powinny byc uszczelnione sylikonen i nowy jak przyjdzie chyba bo objade wokolo sylikonem bo potem znowu moze w niego wejsc wilgoc;/

Awatar użytkownika
juber
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: juber » 18 sty 2012, 13:29

Ja na maualu pokazałem którędy u mnie "weszła" wilgoć (pomimo gumowej uszczelki). Jak wszystko skręciłem na swoje miejsce to z uwagi, że nie miałem sylikonu zasychającego to zapchałem tą małą dziurkę smarem sylikonowym, który szybko nie zniknie bo nie ma co go zmyć/zetrzeć/zdrapać itd. :]
A jeśli chodzi o silniczek to w sumie można poświęcić któryś z drzwi, które najrzadziej się otwiera np za kierowcą :]

lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lgorek » 18 sty 2012, 19:47

hmm
może się podłącze pod temat, mam problem czasami z klamką zewnętrzną kierowcy. Tzn chce otworzyć a on nic, puszczam, pociągam jeszcze raz i wszystko OK, co jest nie tak ?? może coś się poluzowało ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja