Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5]Wyświetlacz climatronica - nie działa

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

[A6 C5]Wyświetlacz climatronica - nie działa

Post autor: K@MiL » 22 gru 2009, 06:31

Witam Was!

Dzisiaj takich mrozów nie było (około -7) rano odpalam normalnie temp na klimatroniku 24stopnie, jadę sobie jadę, chce zmniejszyć temp a tu patrzę na wyświetlaczach od klimy nic się nie pokazuje!! Po podłączeniu pod kompa (VCDS) żadnego błedu. Kodów klimatronika też mi nie pokazuje. Jedynie jak na początku go włacze to jakieś "śmieci" pokazuje. W czasie kalibracji ostatnia komórka nie chce osiągnąć 000 (ale to miałem wcześniej) oraz co dziwne mimo iż nie był ustawiony na auto to umiał sam czasem zwiększać sobie nawiew (zwłaszcza jak był na szybę). Koledzy pomocy!! Co mogło paść? Czy trzeba będzie cały panel wymieniać? Czy objawy wcześniej opisane mogły mi sugerować, że coś się dzieje z klimą? Czy to przez te mrozy co były? Wyświetlacz nie wygląda na wylany...

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 22 gru 2009, 09:01

K@MiL pisze:Czy objawy wcześniej opisane mogły mi sugerować, że coś się dzieje z klimą?
jak wiadomo, w takich temp klima nie działa
na forum gdzieś są podane znaki wyświetlane na panelu, tzn błędy, ilość mrugnięć itd, gdzieś o tym czytałem

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 22 gru 2009, 12:24

źle mnie zrozumiałes albo w sumie ja się źle wyraziłem. Chodzi o to że wszystko działa tylko nie ma wskazań na tych wyświetlaczach. Nie widać ani temperatury ani stopnia nawiewu choć wyświetlacze są podświetlone. Chciałem odczytać kody ale też mi nic nie pokazuje (wcześniej było 00 i 00). Także dalej proszę o pomoc.

[ Dodano: 2009-12-26, 13:01 ]
Wyświetlacz sam się naprawił... Raz moja kobitka się przejechała do sklepu no i zaczęło działać i oczywiście naprawę wzięła na "swój koszt" że to w końcu kobiecy dotyk itd ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja