Ta którą jeżdżę ma dość duże wyposażenie jednak chciało by się więcej:) chce dołożyć za jednym razem kierownicę z multifunkcją i podgrzewaniem, el. kolumnę kierowniczą, oraz navi RNS-D.
do rzeczy.
Obecnie mam: Audi A6 C5 1999 Avant, 2.5 TDI AFB, tiptronic, FWD, solardach, webasto z pilotem, skórzane fotele z pełną elektryką oraz pamięcią, xenony, klima dwustrefowa, grzane fotele przód i tył, Bose, mała navi w fis, zmieniarka, zegary VDO z analogowym zegarkiem, tempomat, komputer pokładowy, fotochrom w lusterku wewnętrznym
dawca: Audi A6 C5 limuzyna, 2.5 TDI AFB,tiptronic, quattro, skórzane fotele z pełną elektryką oraz pamięcią, xeonony, klima dwustrefowa, grzane fotele przód, duża navi RNS-D, zmieniarka, TV, zegary z elektronicznym zegarkiem, tempomat, komputer pokładowy, 'czujnik ciśnienia w oponach??? ', el. regulowana kolumna kierownicy, kierownica multifunkcyjna 4 ramienna z podgrzewaniem,
--------------------------------
chce podjąć próbę przełożenia RNS-D, (ale nie na skróty z zamiennikiem anteny GPS w schowku oraz kablem przejściówką? i czymś co przerobi szyne CAN radia) kierownice oraz el. kolumne kierowniczą.
pytanie
1) czy myślicie że da rade wyizolować Ten fragment wiązki który odpowiada za te w/w elektrykę?
2) czy przekładka licznika jest plug&play jeżeli chodzi o wtyczki, poza wtyczkami dodatkowymi które będą w liczniku z el. zegarkiem i koniecznością pewnie kodowania immo?
3) jak sprawdzić czy dawca ma czujniki ciśnienia w oponach>? czy jest realna szansa na przełożenie tego układu? pytam realna bo wiem że jak sie człowiek uprze da rade wszystko co udowodnili koledzy z forum zakładający kierownice od nowego RS6

4) czy dobrze rozumiem ze fabryczna TV i tak nie będzie chodzić bo nie ma dekodera DVB-T? jest to tuner: 4d0919146, ale z tego co czytałem idzie podłączyć pod niego takowy, wtedy nie instaluje fabrycznej anteny tylko jakąś ukrytą w bagażniku?>?
5) z tego co widzę ma wyjście chinch na AV więc idzie podłączyć jakiś dvd pytanie czy warto? czy lepiej jakoś bezpośrednio omijając TV, a zachowując zmieniarkę da się podłączyć DVD?
6)czy w związku z tym że kierownica ma podgrzewanie, a muszę ją jakoś podłączyć pod sterownik klimatrnica (podgrzewanie kiery chodzi po włączeniu ogrzewania fotela na min. 1) - musze wymienić tenże sterownik na sztukę z dawcy ? - wtedy pojawia się znów problem wtyczek

7) w dawcy antena GPS jest okrągła na klapę, ja mam płetwe z batem, wiem ze będzie trzeba ciągnąc kabel antenowy przez cały samochód(idzie jakoś środkowym tunelem?>?) , pytania czy antena mus być też zmieniana ale na jakąś z Avanta?
8) co jeszcze może mnie zaskoczyć? :D
dzięki za cenne wskazówki!