właśnie rozebrałem pół kokpitu hehhe... przy okazji wsadziłem porządnie antene NAVI za licznikiem
po rozebraniu i dostaniu się do manetki tempomatu stwierdzam że tempomat musi być oryginalnie założony

!!!!
widać że w to miejsce po tylu latach zaglądałem jako pierwszy... kabelki widać że oryginalnie w wiązce i idą dalej tylko nie wiem gdzie bo znikają w grubej wiązce hmmmmmm
w tej sytuacji to już nie wiem...
wie ktoś który bezpiecznik jest od tempomatu

bo na forum jest rozpiska ale nie widać tam tempomatu ...
[ Dodano: 2011-09-28, 19:09 ]
pogrzebałem trochę na forum i znalazłem bardzo ciekawy temat a nawet "kopalnie wiedzy" o naszych benzynowych tempomatach
a6-c5-all-dzialanie-i-naprawa-tempomatu ... htm#137265
ponieważ mam rozebrany kokpit to idę rozbierać schowek i polutuje to co trzeba - a nóż zadziała
[ Dodano: 2011-09-28, 23:55 ]
No i rozebrałem - polutowałem jak w opisie... i DZIAÂŁA

!!!! hehheheh
kolejny raz forum okazało się kopalnią wiedzy i trafnych podpowiedzi
Ponieważ w tym temacie co podałem wyczytałem że tempomat czasem działał komuś a czasem nie jak u ciebie to proponuję ci również zerknąć do tych lutów i podgrzać lutownicą... coś czuje że masz ten sam problem... bo u mnie był padnięty na maksa...
co ciekawe to chociaż działa tempomat i wszystko jest ok... na zegarach nie świeci mi się nic... hmmmmm... i teraz pytanie czy powinno

mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma tempomat w benzynie w tym roczniku z zegarami bez fis ?