Swap z 3.0 asn na 2.7 biturbo
Swap z 3.0 asn na 2.7 biturbo
Witam.Zmieniam silnik z 3.0 ans na 2.7 biturbo. Potrzebuje schemat kostek które wchodzą z pod maski do kabiny 5 sztuk takich za komputerem kolorowych,żeby to jakoś zgrać jedno z drugim proszę o pomoc??
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
nie ma takiego schematu - są tylko schematy wiązki silnika
tu masz ASN - https://mega.nz/#!OeIkFKpB!0-WXxNEDj7PR ... mYn_5CCE-E
Podaj jaki silnik 2.7T wkladasz i z jakiego rocznika
tu masz ASN - https://mega.nz/#!OeIkFKpB!0-WXxNEDj7PR ... mYn_5CCE-E
Podaj jaki silnik 2.7T wkladasz i z jakiego rocznika
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
nie nie trzeba , podaj numer ECU z AZA przy okazji
[ Dodano: 2019-01-15, 19:48 ]
i masz schemat AZA - https://mega.nz/#!eCYBHAib!932SytKGMrDo ... -TNN0LZk3c
[ Dodano: 2019-01-15, 19:48 ]
i masz schemat AZA - https://mega.nz/#!eCYBHAib!932SytKGMrDo ... -TNN0LZk3c
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
po schemacie patrzysz na wtyczki opisane electronics box plenum chamber - masz wtedy np. t10p to czarna - patrzysz na danej stronie gdzie jest przy linii i schemacie wtyczki ( np. t10p/2 - to pin 2 ten wtyczki ) i gdzie w ASN a gdzie w AZA - jak to samo to łączysz - masz tam jeszcze kolory kabelków
[ Dodano: 2019-01-16, 22:24 ]
to ecu powinno się dać przekodować na manual
[ Dodano: 2019-01-16, 22:24 ]
to ecu powinno się dać przekodować na manual
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
pin 1 z wtyki t3AU tak naprawdę pozostawiasz niepodpiety ponieważ to występuje tylko w automacie
co do t17i/16 - jest to sprawa bardziej skomplikowana bo doszedłeś do miejsca którego wiedziałem że wystąpi - w ASN jest przekaźnik zasilania ECU ( J271) którego w AZA nie ma i są różnice w zasilaniu bezpieczników 229/232/234 i 228 chyba ( ale to już w wiązce deski )
rozpisz sobie co i jak te bezpieczniki zasila a także gdzie idzie z nich prad w asn i oddzielnie w AZA - zobaczysz roznice
co do t17i/16 - jest to sprawa bardziej skomplikowana bo doszedłeś do miejsca którego wiedziałem że wystąpi - w ASN jest przekaźnik zasilania ECU ( J271) którego w AZA nie ma i są różnice w zasilaniu bezpieczników 229/232/234 i 228 chyba ( ale to już w wiązce deski )
rozpisz sobie co i jak te bezpieczniki zasila a także gdzie idzie z nich prad w asn i oddzielnie w AZA - zobaczysz roznice
Witam.
Znalazłem kable które odpowiadają za zasilanie zrobiłem ich na tak zwane krótko w celu sprawdzenie działania całej reszty.Silnik zapala ale po chwili gaśnie tak jak by immo odcinał,sterownik od aza jest w off wcześniej zapalał z śrubokręta.Immo normalnie gaśnie .Sterownik wywala błędy
-Obwód komunikacji układu napędowego(brak komunikacji z przekładnią)-18034
-to samo (z abs)-18057
-to samo(moduł wskażników)-18058
Jaka może być tego przyczyna?? co dalej z tym robić? proszę kolegę o pomoc pozdrawiam
Znalazłem kable które odpowiadają za zasilanie zrobiłem ich na tak zwane krótko w celu sprawdzenie działania całej reszty.Silnik zapala ale po chwili gaśnie tak jak by immo odcinał,sterownik od aza jest w off wcześniej zapalał z śrubokręta.Immo normalnie gaśnie .Sterownik wywala błędy
-Obwód komunikacji układu napędowego(brak komunikacji z przekładnią)-18034
-to samo (z abs)-18057
-to samo(moduł wskażników)-18058
Jaka może być tego przyczyna?? co dalej z tym robić? proszę kolegę o pomoc pozdrawiam