Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

przekładka skrzyni a6 c5 2.8 na manuala

Elektryka
ODPOWIEDZ
maksik30
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

przekładka skrzyni a6 c5 2.8 na manuala

Post autor: maksik30 » 28 sie 2013, 22:55

Witam! jestem na forum nowy choc korzystam ładne parę lat. posiadam niezniszczalne b4 2.0 90 km. obecnie jestem jeszcze posiadaczem a6 c5 2.8 v6 po swapie na amnual silnik amx. Skrzynia przełożona, komputer też trakcja , abs działa pozostaje problem czujnika sprzęgła i obrotów przy zmianie biegów! który pin odpowiada za oszczędność sprzęgła? licze na waszą pomoc!
maksik30

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: przekładka skrzyni a6 c5 2.8 na manuala

Post autor: kot919 » 01 wrz 2013, 14:06

maksik30 pisze:Witam! jestem na forum nowy choc korzystam ładne parę lat. posiadam niezniszczalne b4 2.0 90 km. obecnie jestem jeszcze posiadaczem a6 c5 2.8 v6 po swapie na amnual silnik amx. Skrzynia przełożona, komputer też trakcja , abs działa pozostaje problem czujnika sprzęgła i obrotów przy zmianie biegów! który pin odpowiada za oszczędność sprzęgła? licze na waszą pomoc!
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z oszczędnością sprzęgła oraz obrotami przy zmianie biegów.
Nie wiem jak to jest rozwiązane w automacie (nigdy nie miałem styczności w A6 C5), jednakże w manualu nie słyszałem aby instalowano wskaźnik konieczności zmiany biegów. Sam czujnik sprzęgła jest raczej wykorzystywany do systemu kontroli trakcji oraz tempomatu <okok>

Podłączenie czujnika:
Konektor 1 czujnika sprzęgła jest podłączony do bezpiecznika nr 13 (10A) [oryginalnie przewód biały], natomiast konektor 2 do konektora męskiego nr 13 w 15pin białym złączu umieszczonym w skrzynce komputera silnika [oryginalnie przewód czerwono-zielony]. Dalej z tego złącza idzie na konektor 39 sterownika Motronic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja