zakładam nowy temat bo nie otrzymałem żadnej informacji na naszym forum.
A więc do rzeczy.
Podczas porannego odpalania przekaÂźnik pompy paliwa 372 po przekręceniu na zapłon cyknie raz znaczy że podpompował paliwo z pompki i pompke tez słychać że pracuje a po tym jak zaczynam kręcić rozrusznikiem to ten przekaÂźnik cały czas cyka i auto nie chce odpalić. Po dłuższym kręceniu zapala mi się kontrolka że brakuje oleju poprostu świeci pulsacyjnie. czasami muszę próbować kręcić po trzy albo cztery razy żeby w końcu odpalił i to jeszcze z więlką biedą

Tak zaczeło mi się dziać po tym jak szlak mi trafił czujnik położenia wału którego wymianiłem. Po wymianie na nowy czujnik położenia wału przekaÂźnik 372 cyka. Auto było podłączane pod vaga i jedyne błędy jakie wyskakują to to że coś jest nie tak z przepustnicą i że przepływka jest zepsuta. Z tym mam problem juz od ponad roku ale to nigdy nie wpływało na odpalanie ponieważ autko do momentu zepsucia się czujnika położenia wału odpalało za pierwszym razem i bez żadnego problemu nawet nie musiałm długo kręcić.
Kiedyś rozebrałem ten przekaÂźnik ale nic nie widać było żeby były styki zaśniedziałe czy też w środku zwoje popalone poprostu przekaÂźnik jak nowy. Kilka dni temu kupiłem nowy taki przekaÂźnik i niestety dalej jest to samo więc to cykanie przekaÂźnika to nie jest wina tego przekaÂźnika ale od czegoś innego. Jak jest silnik ciepły to odpala czasami bez żadnego problemu a czasami po kilku sekundach z cykaniem zanim silnik zacznie pracować. Podczas jazdy czasami nagle silnik się wyłączy tak jak bym wyłączył zapłon i ten przekaÂźnik cyka pomimo tego że auto cały czas jedzie na biegu dopiero po cofnięciu kluczyka i ponowny zapaleniu silnika wszystko działa poprawnie. proszę was o pomoc bo nie wiem już co mam robić. Kilka dni temu wogóle nie mogłem auta odpalić aż po 5 minutach kręcenia akumulator padł. Cewki są sprawne a poziom paliwa jest więcej jak rezerwa. Troche dużo tego napisałem ale musiałem wszystko opisać tak żeby każdy wiedział o co kaman. Jeśli ktoś miał takie kiedys objawy i doszedł do tego co jest nie tak to proszę o odpowiedÂź. Propozycje co mam sprawdzić też będą mile widziane. Autko to c5 sedan 1.8 bez turbo na sekwencji.