Napisałem w 1 poście: PIN posiadałem tylko miałem komunikat
Channel 50 not available. A jak to zaadoptować skoro jedyna dostępna metoda nie działa?
Otóż na chwile obecną udało mi się częściowo przywrócić działanie wszystkiego. Przelutowałem programator i zczytałem wsad eeprom na nowo. Po odkodowaniu "Audi VDO Crypto" nadal miałem dziwne wartości, ale przy wykorzystaniu pliku *.cry który zawiera szukany klucz zakodowałem spowrotem do licznika sprawdzony wsad z 4B0 920 933G D12 (mój miał D07). Do odkodowanego D12 wcześniej wprowadziłem swoje wartości VIN, IMMO ID, PIN i przebieg ręcznie.
Co z tego wyszło: Zegary w liczniku kilometrów wyświetlają DEF, ale po podpięciu VAG wyrzuciły prawidłowe wartości VIN, Immo ID, oraz logują się za pomocą pinu ze starego licznika. Zaadaptowałem stare kluczyki i śmigają bez zmiany transponderów
Dodatkowo nie mogę zmienić kodowania licznika ale w sumie tym to już się zajmę po weekendzie bo na obecną chwilę nie mam nerwów - ważne że zegary działają, wskaźniki i FIS też IMMO3 zgrane - autko jeździ
PS. Jak ktoś ma pomysł jak naprawić przebieg to proszę bardzo - podobno nie jest to takie łatwe w zegarach crypto

Jeżeli ktoś ma podobny problem to chętnie coś podpowiem bo w te 2 dni walki wchłonąłem całkiem sporą porcję wiedzy na temat liczników