[A6 C5 All] Problem z autoregulacją xenonów
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam!niedawno w swojej a6 c5 lift wymieniałem rozrząd i przy okazji wyczyściłem reflektory jak nalezy.W prawym leflektorze zauwazylem nie zapiety trzpien od silniczka regulacji wczesniej objawialo sie to tym ze jak wpadlem w dziure lampa sie trzesla!Więc zapiołem i od razu wiadomo ze trzeba przestawic reflektor o ta różnice,odpaliłem takze samochód przed podłączeniem lamp w celu sprawdzenia rozrządu!Teraz mam błąd wyswietla sie żółta kontrolka od regulacji ksenonów i owa regulacja nie dziala!Jak to naprawic i ewentualnie może ktoś zna szpeca z łódzkiego KUTNO ÂŁÓdź????a może kupic kabelek i samemu sie nauczyc????
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
A jaki może być powód braku łączności z kanałem xenonów. ÂŁącze się poprzez vcds z wszystkim co tylko możliwe oprócz xenonów. Są oryginalne, wymieniałem tylko prawą lampę na nową podczas zakupu auta bo była przerysowana ale przetwornice i żarnik przełożyłem od starej.
Mają coś z tym wspólnego postojówki diodowe bo wydaje mi się że raczej nie.
Mają coś z tym wspólnego postojówki diodowe bo wydaje mi się że raczej nie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
-
- Forum Audi A6 / A7
witam odświeże temat i musze napisac że umnie dzieje sie cos takiego..... mianowicie poprzestawiały mi sie jakos dziwnie światła po wymianie żarnika od strony kierowcy i przetwornicy od strony pasażera.... poprzestawiały sie do tego stopnia ze jak jade na swiatłach mijania "krótkie" to świecą ledwo parę metrów do przodu natomiast długie jak włącze to nie rażą nawet kierowców jadących z przeciwka świecą jakoś dziwnie do dołu że w jednym miejscu na drodze widac poprostu taki jeden jasny skupiny punkt. a przecież światła długie powinny ładnie daleko świecic... dodam jeszcze że jakos dziwnie zachowuja mi sie same reflektory tzn to samopoziomowanie bo wiem że po włączeniu świateł powinny poruszyć sie w pionie w góre i w dół raz tak sie dzieje raz nie....
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tak to działa, że gdy w układzie poziomowania pojawi się jakaś usterka to światła zjeżdżają na maxa w dół, żeby nie oślepiać. Musisz podłączyć się pod kompa i sprawdzić co jest nie tak.
Jeśli nie będzie błędów to zobacz, czy czujniki przy lewych kołach są ok.
U mnie zerwało się cięgno od czujnika przy przednim wahaczu - błędów nie było, a światła latały się jak chciały.
Jeśli nie będzie błędów to zobacz, czy czujniki przy lewych kołach są ok.
U mnie zerwało się cięgno od czujnika przy przednim wahaczu - błędów nie było, a światła latały się jak chciały.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
u mnie problem pojawił się po deszczowej trasie a mianowicie wjechałem w dość sporą kałużę i od tego czasu mi ten błąd samopoziomowania pika. Gdyby raz się zaświecił i cisza to luz, ale on pika średnio co 5-10 sekund (znika na FISie i znowu piiii).
Samopoziomowanie pod ścianą sprawdzałem i działa.
Nie wiem czy szukać przyczyny bo coś "zamokło", przegniło, obruszyło się na dziurze?
Dodam, że miesiąc temu poprzedni właściciel wymienił 8 wahaczy przód (analizując poprzednie posty podobno to też może być przyczyną?)
u mnie problem pojawił się po deszczowej trasie a mianowicie wjechałem w dość sporą kałużę i od tego czasu mi ten błąd samopoziomowania pika. Gdyby raz się zaświecił i cisza to luz, ale on pika średnio co 5-10 sekund (znika na FISie i znowu piiii).
Samopoziomowanie pod ścianą sprawdzałem i działa.
Nie wiem czy szukać przyczyny bo coś "zamokło", przegniło, obruszyło się na dziurze?
Dodam, że miesiąc temu poprzedni właściciel wymienił 8 wahaczy przód (analizując poprzednie posty podobno to też może być przyczyną?)
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Skrzynia: Manual
zobacz może co komp powie, bo można się xenonami łączyćfeeble3 pisze:To już drugi temat w którym napiszę... pow ymianie sprężyn z TYÂŁU samoregulacja przestała działać, nie widzę żeby soczewki się poruszały. Dwa tygodnie temu robiłem też kompletny zawias z przodu. Myślicie że to przypadek że akurat przy wymianie tyłu, odłączyły się czujniki? Czy może z powodu uniesienia się tyłu soczewki nie mają już pola regulacji?
albo zdejmij koło i zobacz czy coś się nie stało przy mianie sprężyn z czujnikiem