Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Po naprawie wycieraczek auto gąsnie

Elektryka
ODPOWIEDZ
speton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Po naprawie wycieraczek auto gąsnie

Post autor: speton » 18 paź 2011, 17:02

Witam :(

Panowie zrobiłem wycieraczki zgodnie z instrukcją. wszystko chodzi jak nowe, tylko jak go odpalam to po 15 sekundach gaśnie na zimnym silniku i tak cały czas, jak trzymam go na 2000t obrotach to po jakims czasie po zagrzaniu się już nie gaśnie.

Przed robieniem wycieraczek wszystko było w porządku autko nie awaryjne od wymiany do wymiany. Przy wyciąganiu mechanizmu od wycieraczek musiałem wypiąc komputer bo nie mogłem tego wydostac z podszybia. OK wyczyściłem, wsadziłem wszystko tak jak było i pojechałem wczoraj na komputer do pobliskiego warsztatu i nic nie wykazało, żadnych błędów. Jeszcze mechanik się przejechał dał jej trochę czadu i powiedział że chodzi super tylko sprzęgło za wysoko łapie:D Ale możesz z tym śmiało jeździc. I myślałem że będzie wszystko ok , ale dzisiaj rano odpalam i to samo jak jest zimny to po 10 - 15 sekundach gaśnie.

Co robic??? Pomocy!!

speton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: speton » 19 paź 2011, 19:27

Kolego zrobiłem tak jak mówiłeś i nic :(

Powtórzyłem to jeszcze kilka razy i nic się nie zmieniło.

Nie wiem co to się z tym samochodem porobiło...

Zauważyłem że jak gaśnie to delikatnie kopci, więc pojechałem do mechanika i znowu podpiąłem kompa ale nic, żadnego błędu. Tylko powiedział mi że sprzęgło za wysoko bierze i trzeba je podciągnąc, ale można z tym bez problemu jeździc bo to tylko przy ruszaniu popuszcza dymka.

Przepływka, wtryski itd. posprawdzał na kompie wszystko lux

A z tym że jak jest zimny to nie wie co to może byc. Najlepiej to jakbym zostawił auto na jeden dzień to by to sprawdził. Ale ja tym autem cały czas jeżdżę do pracy więc go nie zostawię, chyba że na niedziele:D

Co teraz zrobic??

Forum Audi A7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Forum Audi A7 » 19 paź 2011, 21:00

A odłączyłeś akumulator przed wymianą, może poszło jakieś zwarcie?
Sprawdź bezpieczniki, może świece żarowe nie grzeją.

speton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: speton » 23 paź 2011, 13:28

Akumulator odpiąłem i wyciągnąłem, więc nie ma mowy o zwarciu. Bezpieczniki wszystkie są dobre.

Nie wiem jestem załamany tym co się dzieje. Po co ja się brałem za to robienie tych wycieraczek! teraz już bym wolał zatrzymywac się i wycierac szybę ręcznie.

Byłem na komputerze powiedział mi że może filtr paliwa, mówię do niego co ma filtr paliwa do tego ze odpiąłem kompa i akumulator?? Poza tym filt był wymieniany 4 miechy temu razem z olejem itd.

Samochód odpala pochodzi z 30sekund zaczynają spadac obroty i następuje dławienie po czym gaśnie. Zaobserwowałem że jak już się rozgrzeję nie gaśnie tylko podczas jazdy ma takie skoki mocy do załączenia turbo. Jak już turbo sie załączy to idzie lux.

Panowie koledzy co mam robic??? czego spróbowac??
Może jakiś mechanik godny polecenia??

Pomóżcie proszę. :(

speton
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: speton » 08 gru 2011, 16:07

Witam :] :]
Wybaczcie że długo nie pisałem ale zmieniałem internet w domku i nie miałem dostępu przez jakiś czas.

W moim aucie po wymianie filtra wszystko wróciło do normy, ale niestety tylko na trzy tygodnie. Pojawił się nowy problem, a dokładniej brakuje mocy przy ruszaniu.

Jak auto stoi i dodaje mu gazu do 2tys. to czuje się w samochodzie takie dziwne drgania (drga całym autem).
W trakcie jazdy po zmianie biegu ma takiego delikatnego muła :( a po 1,8tyś obrotów strasznego kopa.
Czasami słychac taki dziwny dźwięk, coś jakby chrypę miał <uoee>

Proszę was koledzy o pomoc co robic:(

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja