Witam, wiem że ten temat był poruszany kilkanaście razy oczytałem chyba wszystko co było na forum i nic nie znalazłem jak naprawić tą blokadę. Ona mi działa tylko wtedy gdy trzymam ten guzik.
Rozebrałem wszystko ale nie wiem co dalej, znalazłem taki temat
jak-rozebrac-panel-sterowania-szybami-s ... t45866.htm
nie chce wyciągać tych sprężynek bo chcę aby działał ten guzik blokady, jakieś pomysły ?
Dodatkowo jeżeli mogę to po otworzeniu drzwi od kierowcy nie działają światła w drzwiach ani tam nad pedałami, nawet na suficie jeżeli mam guzik kliknięty żeby się zapalało cale wnętrze to nie działa, a na innych działa. Mam rozebrany cały boczek także ktoś mógłby i powiedzieć co mogę sprawdzić ? na komputerze działa wszystko elegancko że drzwi otwarte, także na komputerze nie ma problemu.
Parę zdj.
http://screenshot.sh/odZWsqSV1Eyq1
http://screenshot.sh/mFzHGFlWbjO25
Co do tego poniżej zdj. to dobrze te blaszki poukładałem ?:D
Jak otworzyłem to mi wyleciało wszystko a ja tam zielony w takich sprawach.
http://screenshot.sh/n9hkJndtOr4Uz
Co do oświetlenia kabiny to dowiedziałem się że może to być wina mikro styczników, jest on w zamku z tego co się orientuję pytanie czy trudno jest wyciągnąć zamek ? Nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy się brać za to, czy trzeba wyciągać cały mechanizm szyby aby zamek wyciągnąć ?
Panel sterowania szybami (blokada)
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Skoro znalazłeś tematy dotyczące naprawy przełącznika blokady szyb, to zamiast tworzyć nowy trzeba było, któryś kontynuować. Na przyszłość o tym pamiętaj. Ten wątek wyjątkowo zostawię, bo się trochę upisałeś i pytasz o inne rzeczy.Play pisze:Witam, wiem że ten temat był poruszany kilkanaście razy oczytałem chyba wszystko co było na forum i nic nie znalazłem jak naprawić tą blokadę. Ona mi działa tylko wtedy gdy trzymam ten guzik.
Rozebrałem wszystko ale nie wiem co dalej, znalazłem taki temat
jak-...wcy-vt45866.htm
Jeśli FIS widzi otwarte drzwi, to mikrostyk jest ok, problem musi leżeć gdzieś indziej.Play pisze:Dodatkowo jeżeli mogę to po otworzeniu drzwi od kierowcy nie działają światła w drzwiach ani tam nad pedałami, nawet na suficie jeżeli mam guzik kliknięty żeby się zapalało cale wnętrze to nie działa, a na innych działa. Mam rozebrany cały boczek także ktoś mógłby i powiedzieć co mogę sprawdzić ? na komputerze działa wszystko elegancko że drzwi otwarte, także na komputerze nie ma problemu.
viewtopic.php?t=12082Co do oświetlenia kabiny to dowiedziałem się że może to być wina mikro styczników, jest on w zamku z tego co się orientuję pytanie czy trudno jest wyciągnąć zamek ? Nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy się brać za to, czy trzeba wyciągać cały mechanizm szyby aby zamek wyciągnąć ?
Pozdrawiam...
Dzięki, z innych for wiadomo mi iż dostaje się warna za odkopywanie starych tematów.
No więc tak, skoro fis mi dziala a nie działają żarówki to chyba trzeba sprawdzić czy dochodzi napięcie +12V i -12V o ile dobrze zrozumiałem w wątku z innego forum.
Odnośnie tej blokady to naprawił to ktoś ? Bo narazie to zamierzam wywalić całkowicie sprężynki i nie będzie blokady, ale wolałbym je mieć bo wożę dzieci.
No więc tak, skoro fis mi dziala a nie działają żarówki to chyba trzeba sprawdzić czy dochodzi napięcie +12V i -12V o ile dobrze zrozumiałem w wątku z innego forum.
Odnośnie tej blokady to naprawił to ktoś ? Bo narazie to zamierzam wywalić całkowicie sprężynki i nie będzie blokady, ale wolałbym je mieć bo wożę dzieci.