Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Panel sterowania szybami (blokada)

Elektryka
ODPOWIEDZ
Play
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Panel sterowania szybami (blokada)

Post autor: Play » 18 mar 2016, 14:36

Witam, wiem że ten temat był poruszany kilkanaście razy oczytałem chyba wszystko co było na forum i nic nie znalazłem jak naprawić tą blokadę. Ona mi działa tylko wtedy gdy trzymam ten guzik.

Rozebrałem wszystko ale nie wiem co dalej, znalazłem taki temat
jak-rozebrac-panel-sterowania-szybami-s ... t45866.htm
nie chce wyciągać tych sprężynek bo chcę aby działał ten guzik blokady, jakieś pomysły ?

Dodatkowo jeżeli mogę to po otworzeniu drzwi od kierowcy nie działają światła w drzwiach ani tam nad pedałami, nawet na suficie jeżeli mam guzik kliknięty żeby się zapalało cale wnętrze to nie działa, a na innych działa. Mam rozebrany cały boczek także ktoś mógłby i powiedzieć co mogę sprawdzić ? na komputerze działa wszystko elegancko że drzwi otwarte, także na komputerze nie ma problemu.

Parę zdj.
http://screenshot.sh/odZWsqSV1Eyq1
http://screenshot.sh/mFzHGFlWbjO25

Co do tego poniżej zdj. to dobrze te blaszki poukładałem ?:D
Jak otworzyłem to mi wyleciało wszystko a ja tam zielony w takich sprawach.
http://screenshot.sh/n9hkJndtOr4Uz

Co do oświetlenia kabiny to dowiedziałem się że może to być wina mikro styczników, jest on w zamku z tego co się orientuję pytanie czy trudno jest wyciągnąć zamek ? Nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy się brać za to, czy trzeba wyciągać cały mechanizm szyby aby zamek wyciągnąć ?

Awatar użytkownika
yaszczur
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: yaszczur » 18 mar 2016, 17:30

Play pisze:Witam, wiem że ten temat był poruszany kilkanaście razy oczytałem chyba wszystko co było na forum i nic nie znalazłem jak naprawić tą blokadę. Ona mi działa tylko wtedy gdy trzymam ten guzik.

Rozebrałem wszystko ale nie wiem co dalej, znalazłem taki temat
jak-...wcy-vt45866.htm
Skoro znalazłeś tematy dotyczące naprawy przełącznika blokady szyb, to zamiast tworzyć nowy trzeba było, któryś kontynuować. Na przyszłość o tym pamiętaj. Ten wątek wyjątkowo zostawię, bo się trochę upisałeś i pytasz o inne rzeczy.
Play pisze:Dodatkowo jeżeli mogę to po otworzeniu drzwi od kierowcy nie działają światła w drzwiach ani tam nad pedałami, nawet na suficie jeżeli mam guzik kliknięty żeby się zapalało cale wnętrze to nie działa, a na innych działa. Mam rozebrany cały boczek także ktoś mógłby i powiedzieć co mogę sprawdzić ? na komputerze działa wszystko elegancko że drzwi otwarte, także na komputerze nie ma problemu.
Jeśli FIS widzi otwarte drzwi, to mikrostyk jest ok, problem musi leżeć gdzieś indziej.
Co do oświetlenia kabiny to dowiedziałem się że może to być wina mikro styczników, jest on w zamku z tego co się orientuję pytanie czy trudno jest wyciągnąć zamek ? Nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy się brać za to, czy trzeba wyciągać cały mechanizm szyby aby zamek wyciągnąć ?
viewtopic.php?t=12082
Pozdrawiam...

Play
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Play » 18 mar 2016, 19:29

Dzięki, z innych for wiadomo mi iż dostaje się warna za odkopywanie starych tematów.

No więc tak, skoro fis mi dziala a nie działają żarówki to chyba trzeba sprawdzić czy dochodzi napięcie +12V i -12V o ile dobrze zrozumiałem w wątku z innego forum.

Odnośnie tej blokady to naprawił to ktoś ? Bo narazie to zamierzam wywalić całkowicie sprężynki i nie będzie blokady, ale wolałbym je mieć bo wożę dzieci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja