[A6 C5] Najlepsze żarówki na przód samochodu
ja mam TUNGSRAM MEGALIGHT +90% i świeca naprawdę nieÂźle, pewnie różnica między +120% jest minimalna. To są wszystko żarówki General Electric.
Ostatnio pisałem że w mieście nie są potrzebne xenony czy hidy. No więc chciałbym zweryfikować swoją wypowiedÂź bo doszedłem empirycznie do wniosku że właśnie w mieście liczy się dobre światło od samochodu, a przy słabym świetle ulicy można kogoś potrącić nawet na pasach. Nie wiem jaka byłaby to żarówka H1 to nawet nie jest H7 a co dopiero xenon.
pozdrawiam
Ostatnio pisałem że w mieście nie są potrzebne xenony czy hidy. No więc chciałbym zweryfikować swoją wypowiedÂź bo doszedłem empirycznie do wniosku że właśnie w mieście liczy się dobre światło od samochodu, a przy słabym świetle ulicy można kogoś potrącić nawet na pasach. Nie wiem jaka byłaby to żarówka H1 to nawet nie jest H7 a co dopiero xenon.
pozdrawiam
wiem z doświadczenia że żadna żarówka nie pomoże gdy mamy wypalony odbłyśnik. Lampa z zewnątrz może wyglądać na idealną ale w środku może być syf. Dlatego najpierw osobą polecam oglądnięcie w jakim stanie jest odbłyśnik i soczewka a póÂźniej dobierać żarówkę. Dodatkowo te mocniejsze żarówki jeszcze bardziej wypalają odbłyśnik bo są mocniejsze.
- Marcin1993
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Podejrzewam, że większość użytkowników zgodzi się ze mną, że jednymi z lepszych są paliniki PHILIPSa temperatura 4300K. Niestety na allegro jest masa 'chińszczyzny' - tu masz porównanie http://www.xenon-serwis.pl/pl/artykul/c ... 4/141.htmlMarcin1993 pisze:witam Panowie szukałem na allegro xenonu do swojego audi, jest ich dużo ale boje się żebym nie kupił jakiś chińskich podróbek, chciałbym dobry i mocny xenon. Jeśli ktoś mógłby mi coś polecił to byłbym wdzięczny.
Aby nie wyrzucić pieniędzy w błoto, najlepiej udać się do ASO (nie koniecznie AUDI - palniki DS2 stosowane są w różnych samochodach), bądÂź do jakiegoś sklepu motoryzacyjnego, gdzie będzie można je obejrzeć oraz oddać w razie problemów.
- Marcin1993
- Forum Audi A6 / A7
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
Palniki są takie same dla wersji Xenon|Bixenon - trzonek D2S, co do ceny myślę że koło 250zł musisz liczyć (za sztukę). Jak poszukasz możesz zejść z ceną do 200złMarcin1993 pisze:a tak mniej więcej ile by to wyniosło ?:) chodzi mi tylko o xenon, nie potrzebuje bixenonu
Pamiętaj tylko że palniki powinno wymieniać się parami - xenon w procesie starzenia traci swoją barwę, zatem jak wymienisz jeden z nich może się okazać, że będziesz miał różne barwy światła z obu lamp.
Przejrzyj forum, tematy palników przewijały się Tu wielokrotnie, łącznie z podaniem sklepów gdzie kto co kupował i za ile
- Marcin1993
- Forum Audi A6 / A7
no właśnie o tym czytałem że trzeba wymieniać obie jednocześnie. jeszcze ostanie pytanie miałbym do Ciebie bo widzę że ogarniasz temat, wiem że już tu wcześniej pisali koledzy o tym o co zapytam ale mam mało czasu żeby szukać, a więc gdybym jednak nie założył xsenona jakie żarówki byłyby lepsze do poprawy widoczności, BlueVision Ultra PHILIPS czy Philips X-tremeVision ? niestety zwykłe żarówki które mam teraz tungsramy 55w świecą fatalnie, dosłownie 3-4 metry do przodu. i sorki że tak męczę ale nie mam u siebie znajomego kto by się na tym znał
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
OK, teraz to się już troszkę pogubiłem. Do tej pory sądziłem, że w Twoim samochodzie jest zamontowana oryginalna instalacja 'xenon', ale po tym jak wyskoczyłeś z info o 'tungsramach' to dochodzę do wniosku że chyba nieMarcin1993 pisze:no właśnie o tym czytałem że trzeba wymieniać obie jednocześnie. jeszcze ostanie pytanie miałbym do Ciebie bo widzę że ogarniasz temat, wiem że już tu wcześniej pisali koledzy o tym o co zapytam ale mam mało czasu żeby szukać, a więc gdybym jednak nie założył xsenona jakie żarówki byłyby lepsze do poprawy widoczności, BlueVision Ultra PHILIPS czy Philips X-tremeVision ? niestety zwykłe żarówki które mam teraz tungsramy 55w świecą fatalnie, dosłownie 3-4 metry do przodu. i sorki że tak męczę ale nie mam u siebie znajomego kto by się na tym znał
W takim wypadku, nie polecam montowania HIDów (niefabrycznych xenonów) z uwagi na spory koszt instalacji, ponadto napisałeś że Twoje żarówki słabo świecą co może być oznaką wypalenia odbłyśników lub zmatowania soczewki. Zamontowanie innego Âźródła światła wcale nie musi rozwiązać Twój problem.
Na forum wielokrotnie był poruszany temat regeneracji reflektorów, i na Twoim miejscu przejrzałbym je uważnie zanim podejmiesz decyzję o kupnie czegokolwiek
- Marcin1993
- Forum Audi A6 / A7