[A6 C5] Najlepsze żarówki na przód samochodu
a ja mam budżetowe tungsram bluish (ponieważ nie mogłem dostać szybko żadnych innych z białym światłem) i na pewno nie świecą gorzej niż osram cool blue. Na dodatek są bardziej żywotne .... Cena za komplet - 26 zł. Poza tym sądzę że jak ktoś mało jeździ po ciemku po bezdrożach to po cholere wypas ......
-
- Forum Audi A6 / A7
Tez rozwazam co kupic, po przeczytaniu kilku postow oraz googlowaniu rozwazam zakup philipsow blue vision ultra lub osramow, w gre wchodza jeszcze HID`y ale zastanawiam sie jak z ich montazem i czy z przegladami są problemy.. Generalnie to co bym nie wybrał to i tak bedzie lepiej niz z tymi co mam obecnie założone, jakies no name`y
After Honda...AUDI
M@jkelo, kolego ja zamontowałem hidy bo miałem podobny problem zrobiłem to zgodnie z opisem na klubie wszystko schowane w lampie soczewka inaczej oddaje swiatło z xenonów jak zwykła lampa pamiętaj żeby zamontować żarniki zbliżone białej barwie np.4300 i wszystko jest ok byłem ustawić lampy diagnosta nawet nie zatrybił że to hid.
-
- Forum Audi A6 / A7
ja mam ori xenon(czujniki na wahaczach z przodu i z tylu, spryskiwacze w zderzaku, ori lampy z przetwrnicami helle) i mam pokretlo do regulacji wysokosci lamp...... nie wiem dlaczego.. chyba ze mam nie inny włącznik świateł.... takiego go juz kupiłemgembas pisze:Kolego ze jest ori xenon poznasz min po spryskiwaczach lamp ktore sa w zderzaku,oraz po ukladzie samopoziomowania ktory jest w aucie no i nie ma przy wlaczniku swiatel regulacji wysokosci swiatla bo przy ori xenonach odbywa sie to automatycznie no i wiadomo jak wlaczysz to swieca w nocy jak w dzien,co do hidow to poczytaj temat: a6-c5-montaz-xenonow-hid-slim-soczewki- ... t14210.htm
pozdrawiam..............
co do żarowek to do mojej starej a4 kupiłem do mijania h7 philips nightguide doublelife i jestem z nich bardzo zadowolony ojcu do fiata marea (h1) tez je kupiłem i o niebo lepiej siwca niz poprzednie co tam bylo nie pamietam jakis noname a na drogowe philips xtreme power +100% i masakra nic nie widac za silny promien swiatla jest ok tylko wtedy kiedy trzymam sygnal swietlny do siebie i swieca mijania razem z drogowymi bo jak przelacze to świeca albo same mijania albo drogowe(lampy soczewka depo 2x h7) brat w passacie (h7) ma zwykłe zarowki helle i duzo gorzej świecą u mnie widac przy lampie silny łuk świetlny a w dzien to jak stoje na skrzyżowaniu to widze niebieski odcien swiatla na budynkach i nikogo nie oślepiam dodam ze ja i brat mamy nowe lampy bo w starych szklo juz padlo
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2013
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
zarowki jak xen dobrej jakosci
zarowki na przod zwykle polecam GP THUNDERT dostepny w polsce bo sam zamawialem lepsze swiatlo od philipsa blue itp (rozne barwy) a w zamowimy je na www.jafra.com.pl
Tylko jak założę hidy i nie daj borze kogoś stuknę i gość powie ze go oślepiłem to mam przewalone czy to będzie z mojej winy czy z jego a co do żarówek po teście Osramow jest o niebo lepiej jeszcze tylko zrobię polerkę lamp i będzie super i legalnie
Nie masz problemu?? znajdź kobietę kup samochód i przygarnij psa.
-
- Forum Audi A6 / A7
chyba jednak skusze sie na HID-y w wersji slim, moj ojciec ma podobne w octavii (lampa bez soczewki) swiatlo ma o niebo lepsze niz ja, w razie problemow z przegladem wystarczy zalozyc zwykle zarowki i gra. Z tego co wyczytalem to w miejsce H1 wstawiam palnik HID, a co z zarowka H7?
After Honda...AUDI
A półliftowe pasują do przedliftowego samochodu?Kamilvti pisze:Polecam HId nikogo nie oslepiam i swieci bialym swiatlem 4300k idealne. kosztowalo 100 zl tyle co dobre zarowki philipsa ktore niewiele lepiej swieca od kazdej innej.Wiecej juz daje polerka lamp jesli chcesz lepiej widziec lub kupno lamp półlift.