Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Licznik kilometrow oszukuje o 10%

Elektryka
pecet80
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pecet80 » 27 sie 2010, 22:26

Panowie ja miałem dość dziwną sytuację dziś ,zaczął mi fiksować wskaźnik temperatury w moim A6 C5 ,z 2000 roku ,więc zaczołem odruchowo nawalać w teche ;-), nie pomogło, potem wyjechałem na autostrade ,i ku mojemu zdziwieniu ,wszyscy jechali wolniej odemnie, mam nadzieję, że nie dostane mandatu z fotoradaru, gdy zatrzymałem sie na światłach wskazówka prędkosci zeszła poniżej zera, dojechalem do domu, zdjołem kleme, nie pomogło, wyjalem wiec licznik ,i nie rozbierajac lecz stukajac toraz z góry, to raz z dołu, ustawiłem na pozycje zerową, i od tej pory wskazuje tak jak powinien, wątpie że to nawigacja oszukuje, bo nasze polske drogi to czasem coś znacznie gorszego niż nawalanie w deche ;-) pozdrawiam

Awatar użytkownika
toso92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: toso92 » 28 sie 2010, 12:48

to ja tez się podepnę
tez uważam ze to liczniki kłamią ,ja mam tomtoma i przy 130 na tomtomie licznik pokazuje mi 137 km i wiem na pewno ze jadąc z taka prędkością (jadąc na tempomacie)radarki nie robiły mi "sweet foci" być może radarki tez maja jakaś tolerancje tego tez pewnie nikt nie sprawdzi ale ogólnie robiłem tak w wielu krajach i jakoś nigdzie nie dostałem strzała

Awatar użytkownika
Koliber997
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Koliber997 » 31 sie 2010, 12:14

Dzieje się tak bo fotoradary mierzą rzeczywista prędkość auta czyli tak jak juz pisałem o 10% mniej niż wynika ze wskazania licznika

scaraab
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: scaraab » 09 gru 2011, 22:25

Odświeżę temat: mnie licznik przekłamuje 5-7%. Trochę mnie to wkurza więc drążę temat. Kolega pracuje przy francuzach i mówi że Laguna ma możliwość ustawienia rozmiaru założonych kół tak aby licznik nie przekłamywał. Czy jest taka możliwość w A6C5? Pogrzebanie Vagiem i zmiana rozmiaru kół do przeliczania prędkości?
Podawanie wypłaty w wartości brutto
To jak podawanie długości członka razem z długością kręgosłupa...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja