Po wyjęciu radia zobaczyłem taką rzeźbę, że nie wiem od czego tutaj zacząć.
Dodany jest też jakiś adapter. Radio to Pioneer DEH-2200UB
Mam sporo pytań:
1) Co to za adapter? Związany jest chyba z subwooferem i tylnymi głośnikami? Jest chyba niezbędny żeby one działały?
2) Co to za czerwona kostka? (jest niepodłączona). Dodam, że mam nawigację w zegarach i niedziałający telefon firmy AEG pomiędzy fotelami.
3) Po wyjęciu kluczyka radio się rozkodowuje. Pewnie trzeba zamienić kable w kostce, tylko które?
Zdjęcia w załącznikach. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki.
[A6 C5] Co to za kostki przy radiu? mała zielona i czerwona
[A6 C5] Co to za kostki przy radiu? mała zielona i czerwona
Ostatnio zmieniony 02 paź 2014, 14:49 przez Pawel_7, łącznie zmieniany 1 raz.
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Tematy do poczytania, powinny Ci rozjaśnić co nieco:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1516609.html
viewtopic.php?p=608144
Poza tym, na forum jest sporo o tym, tylko trzeba poszukać...
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1516609.html
viewtopic.php?p=608144
Poza tym, na forum jest sporo o tym, tylko trzeba poszukać...
Dzięki.
Tak jak przypuszczałem na dwa pytania odpowiedź była prosta.
1)Jest to pewnie adapter potrzebny żeby grały głośniki z tyłu i sub.
3)Radio już się nie rozkodowuje - należało zamienić czerwony i żółty kabel w kostce od radia.
Pozostało jedno ważne pytanie: Co to za czerwona kostka i ta druga, mniejsza, zielona kostka?
Obie nie są nigdzie podłączone a mimo to radio z subem i głośnikami z tyłu grają.
Kostki zaznaczyłem na zdjęciach w załącznikach
Tak jak przypuszczałem na dwa pytania odpowiedź była prosta.
1)Jest to pewnie adapter potrzebny żeby grały głośniki z tyłu i sub.
3)Radio już się nie rozkodowuje - należało zamienić czerwony i żółty kabel w kostce od radia.
Pozostało jedno ważne pytanie: Co to za czerwona kostka i ta druga, mniejsza, zielona kostka?
Obie nie są nigdzie podłączone a mimo to radio z subem i głośnikami z tyłu grają.
Kostki zaznaczyłem na zdjęciach w załącznikach
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
grzałka dzięki za pomoc, o to mi chodziło 
Radio mam nie oryginalne. Jest to Pioneer DEH-2200UB. Posiada CD, MP3, AUX i USB więc zmieniarki nie potrzebuję.
Skoro jednak jest kabel to pewnie ktoś wyjął ją przed sprzedażą bo oryginalnie musiała być ?
Rozumiem, że z nieoryginalnym radiem mogę pomarzyć o informacjach wyświetlanych na FISie ?

Radio mam nie oryginalne. Jest to Pioneer DEH-2200UB. Posiada CD, MP3, AUX i USB więc zmieniarki nie potrzebuję.
Skoro jednak jest kabel to pewnie ktoś wyjął ją przed sprzedażą bo oryginalnie musiała być ?
Rozumiem, że z nieoryginalnym radiem mogę pomarzyć o informacjach wyświetlanych na FISie ?
egoonn no niestety. W każdym razie dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Ale czy dla info na FISie warto zmieniać radio na ori?
Chorus i Concert są strasznie przestarzałe. Nawet Concert II też mi nie wystarczy, bo słucham głównie z Pendrive'a. Chyba, żeby dokupić emulator. W 2DIN jest przestarzałe Symphony no i zmiana na 2DIN to wymiana mnóstwa elementów. RNS-E to za droga impreza.
Wydaje mi się, że jedyna słuszna opcja to RNS-D + emulator. Tym bardziej, że mam Full FIS oraz Navigację w FISie.
Co myślicie?
[ Dodano: 2014-10-03, 15:57 ]
Czy Nawigacja RNS-D jest na CANie ?
Czy mogę ją podłączyć bez żadnych adapterów i wszystko zadziała ?
Ale czy dla info na FISie warto zmieniać radio na ori?
Chorus i Concert są strasznie przestarzałe. Nawet Concert II też mi nie wystarczy, bo słucham głównie z Pendrive'a. Chyba, żeby dokupić emulator. W 2DIN jest przestarzałe Symphony no i zmiana na 2DIN to wymiana mnóstwa elementów. RNS-E to za droga impreza.
Wydaje mi się, że jedyna słuszna opcja to RNS-D + emulator. Tym bardziej, że mam Full FIS oraz Navigację w FISie.
Co myślicie?

[ Dodano: 2014-10-03, 15:57 ]
Czy Nawigacja RNS-D jest na CANie ?
Czy mogę ją podłączyć bez żadnych adapterów i wszystko zadziała ?