Otóż zaczęło się tak, chciałem wymienić popielniczkę w audi i rozmontowałem środkową konsole. Rozłączyłem kostki od radia i po podłączeniu z powrotem nic nie słychać w głośnikach Zdążyłem w necie wyczytać o tych adapterach do systemu bose ( takowy posiadam w aucie) i nie wiedziałem jak go podłączyć, zdążyłem wyczytać że niebieski kabel musi być podłączony do niebieskiego sterowania od anteny, ok ale zostaje jedna wtyczka którą nie idzie nigdzie podłączyć
Na zdjęciu jest ta kostka zaznaczona. Dodam że wcześniej nie grały mi przednie głośniki i podejrzewam że jest to tego winą, czy może ktoś mi pomóc jak to zamontować Z radia wychodzą dwie kostki: zasilająca i głośnikowa, ta zasilająca podłączona do zasilającej z instalacji auta głośnikowa połączona z głośnikową pasującą z adaptera i ta jedna zostaje na której jest opisane że jest ona od przednich głośników..... nie rozumiem tu czegoś ..... miała być taka łatwa instalacja tego adaptera a ty masz...... czy ktoś mi pomoże
Tej kostki czasami nie wpinasz w oryginalna wiązkę kabli?! (tak samo jak ta czerwona kostkę) Bo to z tego co widzę to jest sygnał na głośniki przednie.
Nie ma gdzie tej kostki wpiąć, ale przeszukując internet i zasięgając opinii fachowców okazało się że ja mam zamontowany adapter do systemu nie aktywnego ( gdzie głośniki grają bez wzmacniacza), na allegro jest dostępny adapter dla aktywnego systemu Bose i jutro mam zamiar go zamówić i powinno być wszystko ok
Przeszukując temat na elektroda.pl znalazłem podobny problem i kolega który go opisuje kupił taki adapter od tego samego człowieka na allegro i problem znikł jak przyślą mi go i zamontuje podzielę się z wami tym czy wszystko zadziałało
Czekamy na informacje. Ja też mam Bose i zastanawiam się nad zamontowaniem niefabrycznego radia i taka przejściówka będzie mi potrzebna wiec chciałbym wiedzieć jaka jest różnica miedzy jedna a druga. Jak możesz to zrób foto tego nowego adaptera.
Panowie sprzęcik gra aż miło się słucha
adapter kupujcie do aktywnego systemu bose
poprzednio był zamontowany adapter do systemu bose ale nie aktywnego dlatego przód nie grał teraz podłączone w 5 minut i śmiga ładnie polecam
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2013, 12:37 przez ConectA__, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Kolego ConectA czyli zakupując ten interfejs który podałeś wyżej i np takie oto radyjko http://moto.allegro.pl/nowosc-model-201 ... 57624.html to bez problemu podłącze je u siebie? nie posiadam systemu Bose ale mam zestaw głośników + sub i wiem ze sub gra razem z tylnimi a przód osobno.
proszę o odpowiedz
z Góry Dziękuję
Kolego Bartek_Brzeg, adapter z przesyłką wyszedł ok 100 zł
Kolego Ce2ar23, taki adapter działa do zestawu bose z aktywnym nagłośnieniem czyli wszystkie głośniki plus sub działają na wzmacniaczu jeżeli masz tak że przód ci gra bezpośrednio z radia a sub i tył nie działają to musisz kupić sobie adapter który pokazałem na samej górze postu czyli taki który uruchomi tył z subem.
Hej koledzy, znowu mam pytanie bo już się w tym wszystkim pogubiłem. Niby mam ten systm BOSE znalazłem dwie aukcje na których są te adaptery (ten sam sprzedawca). Na jednej jest do uruchomienia głośników tył+sub a na drugiej przód+tył+sub i już zgłupiałem bo tu i tu pisze, że do systemu BOSE. Wydaje mi się, że przód+tył+sub ale nie jestem pewien. Zrobiłem zdjęcie kostek u siebie po wyjęciu radia, może ktoś pomoże które mam kupić (o ile da się dzięki temu ocenić)
witam wszystkich jestem dziś pierwszy dzień na tym forum i szukam pomocy...
nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę tutaj
a więc chciałbym zmienić radio w adziuni na JVC KD-SH9101 szwagier ma takie w passacie i daje rade-nie potrzebny mi drogi sprzęt chodzi tylko o to czy wyda moc na tych głośnikach które mam w standardzie-nie mam systemu BOSE seryjne radio to Audi Concert...
chciałbym się dowiedzieć jaki adapter jest mi potrzebny aby podłączyć JVC do dziuni bo w niej są 4 kostki + antena a JVC są 2 kostki + kilka CHYBA to cinche
wiec prosiłby mocno o podpowiedz...na allegro jest tego pełno i większość się różni wie nie wiem co i jak...
i czy ta ramka http://allegro.pl/show_item.php?item=3324334391& bedzie pasowała zeby ładnie zamaskować szpary po obu stronach radia ?
ConectA__, tylko że ja nie posiadam systemu BOSE bo gdyby tak było to chyba znajdował by się na głośnikach napis BOSE SOUND SYSTEM a u mnie tego nie ma oczywiście mam sub z tylu fabrycznie montowany ale u mnie wychodzą do radia 4 kostki ( dwie czarne,jedna czerwona i jedna brązowa) a w BOSE nie wiem ile ale widziałem na necie że tam jedna kość jest kolorowa.... więc chcę się upewnić czy będzie to działało u mnie...
i pytanie...czy jest możliwość podłączenia radia bez tego interfejsa.. np.jakiś dobry elektryk ?