Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Centralny zamek

Elektryka
ODPOWIEDZ
KOKU
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Centralny zamek

Post autor: KOKU » 12 mar 2015, 18:11

Witam wszystkich !! ;)

Wiec zaczynając od początku mam audi A6 C5 1999 4.2 benzyna

Jak kupiłem miałem problem z bezpiecznikiem nr 14 odpowiadający za światła w środku centralny itp Spaliło mi go z 3 razy i był spokój aż do teraz ^^ Cały rok nic się nie działo nie było objaw ze coś się dzieje aż parę dni wcześniej znowu pokazało mi ze wszystkie drzwi otwarte zero światła już wiedziałem co się świeci :D przepisowo było 10 A ale ze nie miałem to wsadziłem 7.5 A i nie było problemu nie paliło na 2 dzień żona dzwoni jak bylem w pracy ze Auto oszalało mrugają awaryjne przy próbie otworzenia z kluczyka zero reakcji wiec spróbowała z kluczyka otworzyły się tylko kierowcy wyłączyła awaryjne i był spokój.
Wróciłem do domu poszedłem sprawdzić co jej dolega otwieram bezpieczniki i szoook ^^ spaliło cały bezpiecznik nr 14 dosłownie spaliło zostały tylko 2 blaszki w środku odłączyłem Aku powyciągałem wszystko posprzątałem w dziurkach żeby plastiku z bezpiecznika nie było wsadziłem bezpiecznik zero reakcji no wiec zakupiłem cala ta skrzyneczkę na eBay przyszła troszkę brakująca ale myślę spróbuje jeszcze raz wsadzam bezpiecznik patrze probówka jest prąd normalnie próbuje otworzyć z kluczyka i próba otworzenia jest uchyla się bagażnik a w każdych drzwiach coś strzela piszczy i w ogóle ale się nie otwierają przestaje się tak robić dopiero jak otworze klapę i ja zamknę ale wtedy dalej jest zamknięta z kluczyka to samo tylko kierowcy i uchyla się bagażnik i znowu zamknę klapę i ok tylko kierowcy się otwierają bylem u paru elektryków ale nikt nie chce zrobić mieszkam w Niemczech a do domu 800 km a nie mam jak zalać mojego potwora bo wlew tez zamknięty nie wiem co mam zrobić może ktoś pomorze :)

Przepraszam ze tak obszernie ale chciałem wszystko opisać :D
z Góry dziękuje za pomoc KOKU ;)

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 12 mar 2015, 18:56

Może podłało Ci moduł komfortu? Wymontuj i zobacz czy nie wilgotny i w jakim stanie, może uda się Ci go podmienić.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 12 mar 2015, 20:55

No i podłączyć pod komputer i sprawdzić błędy, połączyć się z modułem komfortu sprawdzić czy się w ogóle da.

Awatar użytkownika
kanar2306
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 2013
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: kanar2306 » 12 mar 2015, 21:19

No,diagnoza Vagiem to podstawa... Sprawdź jeszcze w podszybiu gdzie akumulator czy nie masz zatkanych odpływów bo tam się lubi zbierać woda i dostaje się do auta,wtedy przeważnie jest zalany moduł komfortu i stąd mogą być takie objawy...

KOKU
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KOKU » 14 mar 2015, 12:56

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi tak jak przeczuwaliście moduł komfortu dostała się wilgoć i spaliło go dosłownie wypaliło dziurkę zamówiłem używany 50 euro wiec nie ma tragedii teraz moje pytanie jest takie czy po zmianie będę musiał kodować kluczyk i jak to zrobić :D

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 14 mar 2015, 14:53

Moduł rzecz jasna zamówiłeś o takich samych oznaczeniach? Procedurę kodowania kluczyka znajdziesz bez problemu na forum, warto też podłączyć kompa i zaprogramować po swojemu moduł, pewne funkcje, które do tej pory miałeś mogą nie działać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja