Audi a6 c5 Avant 2.4 quattro
Audi a6 c5 Avant 2.4 quattro
Witam tak jak w opisie tematu, niedawno zakupiłem swoje Audi (nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić szyby) dzisiaj kiedy przeprowadzałem bardziej szczegółowe oględziny zauważyłem że nie reaguje na przełącznik sterowania przednia lewa szyba nie słychać żeby silniczek próbował pracować po prostu zero reakcji wszystkie inne szyby działają bez problemu jak myślicie wina leży po stronie tego przełącznika/bezpiecznika/silniczka czy kto wie czego innego prosił bym o odpowiedź dodam że użyłem opcji szukaj by znaleźć podobny temat i nie znalazłem tematu który dostarczył by mi odpowiedzi pozdrawiam i dziękuje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Bezpiecznik raczej był wykluczył - jest wspólny zarówno dla Lewej jak i prawej strony (osobny dla przednich i osobny dla tylnych).
Aby sprawdzić czy to jest problem silniczka czy przełącznika spróbuj domknąć|otworzyć szyby z pilota, albo z kluczyka w drzwiach.
Jeżeli otworzą i zamkną się wszystkie to winny jest przełacznik bądź okablowanie, jeżeli nie to pierwsze co powinieneś zrobić - jak napisał schiller, to sprawdzić harmonikę drzwi - w tym miejscu często padają kable (zresztą w leciwym już modelu to raczej standard).
Następnie jeżeli nic nie zauważysz do ściągasz tapicerkę - prosta sprawa (odkręcasz 2 wkręty z jej boków, demontujesz panel szyb i na koniec tapicerka w górę i do siebie).
Odłącz gniazdo od silniczka i sprawdź miernikiem czy na kontorze nr 7 jest napięcie +12V w SPAM do konektora nr 6 (GND). To napięcie jest poprowadzone prosto z aku przez bezpiecznik.
Jeżeli będzie a silnik dalej nie będzie reagował to pewnie już po nim ... Ale aby się upewnić możesz przekręcić silnik z tylnych drzwi - są takie same
W ten sposób uchronisz się przez zbędnym wydatkiem 
Aby sprawdzić czy to jest problem silniczka czy przełącznika spróbuj domknąć|otworzyć szyby z pilota, albo z kluczyka w drzwiach.
Jeżeli otworzą i zamkną się wszystkie to winny jest przełacznik bądź okablowanie, jeżeli nie to pierwsze co powinieneś zrobić - jak napisał schiller, to sprawdzić harmonikę drzwi - w tym miejscu często padają kable (zresztą w leciwym już modelu to raczej standard).
Następnie jeżeli nic nie zauważysz do ściągasz tapicerkę - prosta sprawa (odkręcasz 2 wkręty z jej boków, demontujesz panel szyb i na koniec tapicerka w górę i do siebie).
Odłącz gniazdo od silniczka i sprawdź miernikiem czy na kontorze nr 7 jest napięcie +12V w SPAM do konektora nr 6 (GND). To napięcie jest poprowadzone prosto z aku przez bezpiecznik.
Jeżeli będzie a silnik dalej nie będzie reagował to pewnie już po nim ... Ale aby się upewnić możesz przekręcić silnik z tylnych drzwi - są takie same

Re: Audi a6 c5 Avant 2.4 quattro
a jakbys sprawdzil i by nie dzialala szyba to bys nie kupil auta? :Psebiq pisze:Witam tak jak w opisie tematu, niedawno zakupiłem swoje Audi (nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić szyby)
Był AFN 1997r.
Był AVG 1999r.
Był ASG 2003r.
Jest ANK 2001r.
Był AVG 1999r.
Był ASG 2003r.
Jest ANK 2001r.
Re: Audi a6 c5 Avant 2.4 quattro
Zbijał bym dalej z ceny :P oto odpowiedź na twoje pytaniedamianio pisze:a jakbys sprawdzil i by nie dzialala szyba to bys nie kupil auta? :Psebiq pisze:Witam tak jak w opisie tematu, niedawno zakupiłem swoje Audi (nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić szyby)
odpowiedź na moje pytanie to :
Silniczek został odłączony zapewne przez poprzedniego właściciela po podłączeniu poznałem tajemnice dlaczego został odłączony otóż szyba się otworzy ale problem jest z zamknięciem jak wnioskuje z lektory którą czytałem wczoraj na tym forum wynika że jest problem z tymi prowadnicami.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: