Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

2.5 TDI Brak ładowania

Elektryka
ODPOWIEDZ
Xofer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

2.5 TDI Brak ładowania

Post autor: Xofer » 25 maja 2016, 14:11

Witam,
od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem a6 c5 2.5 TDI, wszystko byłoby fajnie, gdyby nie brak ładowania - lecz nie jest to problem z alternatorem, ponieważ gdy auto "podskoczy" na dziurze, ładowanie się znów załącza. Dzisiaj odpalając auto pod blokiem, świeciła mi się kontrolka akumulatora, gdy podjeżdżałem pod sklep, cofając odbiłem się od krawężnika i co ? Znów zaczęło ładować !
Niestety, w moich okolicach nie ma dobrego elektronika, do którego mógłbym zaprowadzić auto, tak więc pytanie do Was, co sprawdzić ? Jakieś kable ? Bezpieczniki ? Przekaźniki ? Jeśli tak, to w którym miejscu one się znajdują.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Gość.

Post autor: Gość. » 25 maja 2016, 16:03

prosta sprawa zaczynasz szukanie przerwy od alternatora

Xofer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Xofer » 25 maja 2016, 22:23

Dobra, okazało się prostą sprawą. Przekaźnik był do wymiany, lecz nastąpiła lepsza bajka.
Po wymienieniu przekaźnika, wyruszyłem w rejs (ten fajny odgłos v6 :] ), ale dojechałem do świateł i auto padło. Podczas próby odpalenia, w ogóle nie kręciło, linka, drugie auto i jazda pod blok. Po około godzinie, próbowałem autko odpalić od nowa, ruszyło na cyknięcie, lecz gdy nabrało temperatury, znowu zgasło. Czyżby czujnik położenia wału był do wymiany ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja