Witam zacnych klubowiczów :-D
Mam na szczęście mały problem elektryczny, ale nie mniej intrygujący :lol: Kilka dni temu podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat "skreślona żarówka" na przemian ze słynnym już na tym forum "BREMSE LICHT". Powodem była zapewne spalona żarówka lewego światła mijania (z żarówki pozostało niewiele poza oprawką i dużą ilością szkła w kloszu lampy) :shock: Wymieniłem profilaktycznie obydwie żarówki świateł mijania korzystając z jednego zestawu, jednej firmy. "skreślona żarówka" zniknęła ale złowrogie "BREMSE LICHT" pozostało :evil: Zawsze pojawiało się przy włączeniu zapłonu i gasło po wciśnięciu pedału hamulca pozostawiając napis "OK", który gasł po kilku sekundach. Teraz to wredne "BREMSE LICHT" ciśnie po oczach pomimo sprawnych świateł stopu i innych świateł (spr. wszystkie żarówki pod kątem mocy i sprawności)
Czy muszę użyć VAGA żeby pozbyć się natręta?
Pozdrawiam
[A6 C4 AVANT 2.5TDI AEL] Słynne BREMSE LICHT
[A6 C4 AVANT 2.5TDI AEL] Słynne BREMSE LICHT
Wciąż mi się śni Quattro 3.0 TDI 

a ja jak miałem takie problemy u siebie kiedyś tam to robiłem test kontrolek tzn na AutoCheck'u i temat się zamykał na jakiś czas. Ale brems licht to chyba na wyświetlaczu w 100 c4 było a nie w A6 c4... no chyba że zegary ze setki... bynajmniej ja się nie spotkałem z czymś takim... niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.
Szanowni klubowicze :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Sprawa się wyjaśniła i jest mi wstyd, ponieważ umknął mi tak banalny szczegół że trudno nawet o nim myślec a co dopiero pisac... Podczas dręczenia wszystkich żarówek nie zauważyłem spalonego włókna w dwuwłóknowej żarówce światła stopu.... Po wymianie owej, mendowate BREMSE LICHT zniknęło i wszystko jest OK...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Przepraszam za zamieszanie, ale i dziękuję za okazaną pomoc...
Pozdrawiam serdecznie :-D
Sprawa się wyjaśniła i jest mi wstyd, ponieważ umknął mi tak banalny szczegół że trudno nawet o nim myślec a co dopiero pisac... Podczas dręczenia wszystkich żarówek nie zauważyłem spalonego włókna w dwuwłóknowej żarówce światła stopu.... Po wymianie owej, mendowate BREMSE LICHT zniknęło i wszystko jest OK...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Przepraszam za zamieszanie, ale i dziękuję za okazaną pomoc...
Pozdrawiam serdecznie :-D
Wciąż mi się śni Quattro 3.0 TDI