Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

GRZANIE LUSTEREK-PROBLEM A6 C4

Elektryka
Zablokowany
silnor3ki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

GRZANIE LUSTEREK-PROBLEM A6 C4

Post autor: silnor3ki » 21 wrz 2012, 21:29

Witam,
Panowie odkąd mam to auto to mi się wydawało, że nie mam grzania lusterek :) po czym wyczytałem, że wszystkie A6 C4 i nawet chyba 100 C4 miały w standardzie. No i tutaj pojawia się mój problem.
Rozebrałem lusterko, wyjąłem lewe szkoło, sprawdziłem czy jest zwarcie na przewodach od maty ( w lewym nie ma -czyli zepsuta, w prawym lusterku jest - czyli dobra)
Ale to nie w tym rzecz :( niestety. Sprawdzam na kablach miernikiem czy jest +12V a tam ni huhu. Jest 0 :( oczywiscie po włączeniu tylnej szyby. Dodam iż ona sama działa, i bezpieczniki są OK.

Po chwili główkowania wpadłem na pomysł podmiany włącznika tylnej szyby (mamy w domu 2 takie auta). Wyjąłem swój, wyjąłem z drugiego auta a tutaj zonk :(
Włączniki są inne, a kostki takie same. Ten z mojego auta jest długi i "klika" w środku jak załączam, domyślam się, że jest tam przekaźniki odpowiedzialny za włączanie. A w tym drugim włączniku jest cisza przy wciskaniu :) działa tak tylko jak każdy najzwyczajniejszy włącznik. Więc nawet nie ryzykowałem podpięcia tego z drugiego auta do mojego ani na odwrót.

Dodam, że tamten też działa w jego aucie i u mnie też "klika" i załącza tylną szybę i grzeje. Ale na lusterkach "0 Volt" :(
Myślałem, że wsuwki zaśniedziałe, nic z tego, odsłoniłem izolację na przewodach i tam mierzyłem, też 0V.

Nie chce mi sie wierzyć, że w obydwu lusterkach kable się gdzieś przetarły na raz. To raczej mało prawdopodobne, aczkolwiek możliwe ale nie zamierzam rozwalać deski całej dla grzanych lusterek, bo od ponad 2 lat jeździłem bez no to i dalej będę musiał jeżeli nie znajdzie się rozwiązanie :)

Poniżej fotka przełączników.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Ma ktoś może jakiś pomysł i może pomóc ?
Będę wdzięczny.

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kliku
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kliku » 22 wrz 2012, 09:25

Najlepiej jakbys podmienil wklady lusterek, u mnie po zakupie oba lusterka nie chcialy grzac, efekt po tylu latach maty sie przegrzaly. Po wymianie na nowe pieknie grzeja.
A6c4 AEL Quattro Power by' To JA
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja