da sie,napisz do kolegi jonnyrobert on ci powie wiecej...foto pogladowebuca pisze:I jak koledzy da się zrobić cyfrowy prędkościomierz w monochromie?
[A6 C6 ALL] Ciekawe kodowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Panowie bajer cyfrówki na fisie osiągniemy fleshując ster 17. Musimy do tego posiadać odpowiedni plik sgo i stt , oraz sprzet do zabiegu czyli vasa lub vcp. To nie jest rzadna tajemnica temat fleshy omawiany w temacie VAS-PC Flesh.buca pisze:I jak koledzy da się zrobić cyfrowy prędkościomierz w monochromie?
Drugie pytanie -jak zmienić czułość sensor deszczu i światła?

Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Hejka 
Sensor sie ustawia w Bordnetz STG 09
Idziesz na Funktion 07 (Codierung) i wtedy masz u góry mozliwosc
wybrania RLS (Regen Licht Sensor)
Tam sa opcje ustawiena, jeden z tego jest na czujnik swiatla (Licht) i czujnik deszczu (Regen).

Tam sa opcje ustawiena, jeden z tego jest na czujnik swiatla (Licht) i czujnik deszczu (Regen).
buca pisze:A wiesz może jak zmniejszyć czułośc sensora deszczu bo wymieniłem szybe.tomcio77 pisze:da sie,napisz do kolegi jonnyrobert on ci powie wiecej...foto pogladowe [url=http://images43.fotosik.pl/1693/8c90fb15790ae0eamed.jpg]Obrazek[/URL] pozdrobuca pisze:I jak koledzy da się zrobić cyfrowy prędkościomierz w monochromie?
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Kontakt:
Kolego @szczerba2 przecież przerabiałem to już kilka stron wcześniej.szczerba2 pisze:Panowie bajer cyfrówki na fisie osiągniemy fleshując ster 17. Musimy do tego posiadać odpowiedni plik sgo i stt , oraz sprzet do zabiegu czyli vasa lub vcp. To nie jest rzadna tajemnica temat fleshy omawiany w temacie VAS-PC Flesh.buca pisze:I jak koledzy da się zrobić cyfrowy prędkościomierz w monochromie?
Wgrałem VCP soft: 4F0910900A__0640.sgo no i dalej lipa - niema cyfrowego prędkościomierza...
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Bo masz kolego zly w grany 
To jest ostateczny, który bedzie tez u Ciebie dzialac....
4F0910900C__0240

4F0910900C__0240
Adxs pisze:Kolego @szczerba2 przecież przerabiałem to już kilka stron wcześniej.szczerba2 pisze:Panowie bajer cyfrówki na fisie osiągniemy fleshując ster 17. Musimy do tego posiadać odpowiedni plik sgo i stt , oraz sprzet do zabiegu czyli vasa lub vcp. To nie jest rzadna tajemnica temat fleshy omawiany w temacie VAS-PC Flesh.buca pisze:I jak koledzy da się zrobić cyfrowy prędkościomierz w monochromie?
Wgrałem VCP soft: 4F0910900A__0640.sgo no i dalej lipa - niema cyfrowego prędkościomierza...
VCDS Ross Tech 15.7.4
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Aaaa widzisz :P Tego nie chciałem wgrywać bo inna literka na końcu a wiadomo jak to z wgrywaniem softu od innego modelu - uwale i zostanę w ogóle bez licznika :PJonnyrobert pisze:Bo masz kolego zly w grany
4F0910900C__0240
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Bedzie ale dzialalo....
Gwarancja

Adxs pisze:Aaaa widzisz :P Tego nie chciałem wgrywać bo inna literka na końcu a wiadomo jak to z wgrywaniem softu od innego modelu - uwale i zostanę w ogóle bez licznika :PJonnyrobert pisze:Bo masz kolego zly w grany
4F0910900C__0240
VCDS Ross Tech 15.7.4
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
OkBedzie ale dzialalo....Gwarancja

kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Wlasnie o to chodzi 

buca pisze:Czyli tam gdzie się dopasowywuje rodzaj szyby?Jonnyrobert pisze:Hejka
buca pisze: A wiesz może jak zmniejszyć czułośc sensora deszczu bo wymieniłem szybe.
VCDS Ross Tech 15.7.4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TFSI 180KM
- Paliwo: Benzyna
Witam,
Mam a6 po lifcie z 2009, nie miała lamp z ledami. Po wymianie lamp na te z ledami i przekodowaniu bordera z literą N (0XX6XXX), ledy działają (przyciemniają się przy włączonych xenonach), ale gdy włączyłem kierunkowskaz wyskoczył mi błąd spalonych żarówek w kierunkowskazach bocznych, a mam kierunki w lusterkach (ledy) które normalnie działają.
Może któryś z Kolegów wie jak wyłączyć kierunkowskazy w błotnikach bo prawdopodobnie to one są teraz aktywne.
Mam a6 po lifcie z 2009, nie miała lamp z ledami. Po wymianie lamp na te z ledami i przekodowaniu bordera z literą N (0XX6XXX), ledy działają (przyciemniają się przy włączonych xenonach), ale gdy włączyłem kierunkowskaz wyskoczył mi błąd spalonych żarówek w kierunkowskazach bocznych, a mam kierunki w lusterkach (ledy) które normalnie działają.
Może któryś z Kolegów wie jak wyłączyć kierunkowskazy w błotnikach bo prawdopodobnie to one są teraz aktywne.
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
@buca
Zobacze jutro, bo bede u kolegi w samochodzie grzebal
@paliusz
A dlaczego nie 0XX5XXX
Zobacze jutro, bo bede u kolegi w samochodzie grzebal

@paliusz
A dlaczego nie 0XX5XXX
Ostatnio zmieniony 11 sty 2013, 22:52 przez Jonnyrobert, łącznie zmieniany 1 raz.
VCDS Ross Tech 15.7.4
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
spróbuj przekodować borda tak aby kierunkami w lusterkach sterował sterownik drzwi czyli drzwi przejmą funkcje wysterowania kierunków w lustrach . bord musi miec sw min 360 i aktywny kanał 27paliusz pisze:Witam,
pinologia dla kierunków bocznych(błotnik) wtyka borda C32 -3 pin lewy i 14 pin prawy
Adxs pisze:Adxs czyli nie wgrałes tak jak podesłałemJonnyrobert pisze:Bo masz kolego zly w grany
4F0910900C__0240
Aaaa widzisz :P Tego nie chciałem wgrywać bo inna literka na końcu a wiadomo jak to z wgrywaniem softu od innego modelu - uwale i zostanę w ogóle bez licznika :Pdo 900c sgo240
iiiii nie dzała cyfrówka
?.....
Naprawa Audi A6 C6.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.
Forum Audi A6
Problem Audi A7.