VAG nie chce się komunikować
- marcinz89
- Forum Audi A6 / A7 
VAG nie chce się komunikować
Witam. Mam Kabel KKL i wszystko działało super aż do dzisiaj. Kolega poprosił mnie o sprawdzenie jego kabla, zrobiłem to i nie chciał mi się łączyć. Potem podłączyłem mój(wiem że jest ok i tu błąd taki jak na pierwszym screenie. Sprawdziłem czy porty com są ustawione te same i wszystko jest ok a przy teście portu wyskakuje błąd:
COM port status: OK
Interface status:3-Not found or not ready!
Dodam, że wszystko robię na włączonym zapłonie, tak jak kiedyś i kiedyś działało bez problemów.
Co z tym zrobić? Na forach wypisują różne rzeczy na ten temat ale na żadnym nie jest ten problem rozwiązany

COM port status: OK
Interface status:3-Not found or not ready!
Dodam, że wszystko robię na włączonym zapłonie, tak jak kiedyś i kiedyś działało bez problemów.
Co z tym zrobić? Na forach wypisują różne rzeczy na ten temat ale na żadnym nie jest ten problem rozwiązany
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

- marcinz89
- Forum Audi A6 / A7 
dioda się świeci. Spróbuje podłączyć interfejs do innego lapka, sprawdze czy tam działa i dam znać 
[ Dodano: 2012-06-20, 17:22 ]
Zrobiłem to co pisaliście, doinstalowałem sterowniki, nawet windowsa na nowo zainstalowałem i nic, błąd dalej wyskakuje Nie wiem co to może być bo dioda się świeci na interfejsie. Czy to oznacza jest zepsuty?
 Nie wiem co to może być bo dioda się świeci na interfejsie. Czy to oznacza jest zepsuty?

[ Dodano: 2012-06-20, 17:22 ]
Zrobiłem to co pisaliście, doinstalowałem sterowniki, nawet windowsa na nowo zainstalowałem i nic, błąd dalej wyskakuje
 Nie wiem co to może być bo dioda się świeci na interfejsie. Czy to oznacza jest zepsuty?
 Nie wiem co to może być bo dioda się świeci na interfejsie. Czy to oznacza jest zepsuty?marcinz89,  udało Ci się rozwiązać ten problem? u mnie jest dokładnie to samo - port wykrywa a interfejsu nie, wywala mi identyczny komunikat jak Tobie. Interfejs mam KKL z alledrogo ale nie był do niego dołączony żaden soft, wszystko musiałem zasysac...

szczęśliwy posiadacz:
- S6 C5 2001 (4.2 V8 Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C7 2012 (3.0 TDI Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
wracam do tematu bo na wakacjach byłem 
win xp oraz na drugim kompie windows 7
testowałem różne VAGi (409-1, 311-2, 1-7, 1-5b) na żadnym nie działa
ustawienia portu - ustawiłem na com1, komunikacja portu jest, kabla nie widzi

win xp oraz na drugim kompie windows 7
testowałem różne VAGi (409-1, 311-2, 1-7, 1-5b) na żadnym nie działa
ustawienia portu - ustawiłem na com1, komunikacja portu jest, kabla nie widzi
szczęśliwy posiadacz:
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- 

michok
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Robert
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna
Kolego a czy w Windowsie ustawiles na jakim porcie ma byc kabelek widziany ? bo u mnie tez byl problem, bo zainstalowal kabel na 70 porcie a vagcom takiego nie widzi.. Zazwyczaj masz 1,2 port wolny to mozesz sobie recznie przestawic.
U mnie pomoglo.
Jezeli nie wiesz jak sprawdzic na ktorym porcie dziala kabel to :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1241169.html

U mnie pomoglo.
Jezeli nie wiesz jak sprawdzic na ktorym porcie dziala kabel to :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1241169.html
zapodany przez Ciebie link nie działa
niemniej jednak porty ustawiłem w ustawieniach windowsa tak żeby był na COM1 więc ten problem możemy wykluczyć, jak pisałem wcześniej port sie komunikuje ale kabla nie widzi
komunikat pojawia mi się taki jak u marcinz89 (w pierwszym poście masz screena z informacją "COM port status: OK; interface status:3 ...."

niemniej jednak porty ustawiłem w ustawieniach windowsa tak żeby był na COM1 więc ten problem możemy wykluczyć, jak pisałem wcześniej port sie komunikuje ale kabla nie widzi
komunikat pojawia mi się taki jak u marcinz89 (w pierwszym poście masz screena z informacją "COM port status: OK; interface status:3 ...."
szczęśliwy posiadacz:
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)