Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

2.0 AAE - jaki "kabel" i program do odczytu komputera

Diagnostyka VAG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
StormNFMW
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 AAE 101KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

2.0 AAE - jaki "kabel" i program do odczytu komputera

Post autor: StormNFMW » 09 wrz 2025, 15:04

Cześć,

Mam problem z połączeniem się z komputerem w moim aucie. Mam przejściówkę OBD1 > OBD2 i chyba z 5 różnych przejściówek OBD2 - USB/BT i na żadnym programie nie jestem w stanie się z nim połączyć... Kupiłem nawet wersje czytnika OBD2 z własnym ekranem, żeby nie był potrzebny laptop, ale też się nie łączy... Sam interfejs OBD1 jest sprawny, bo kumpel przyniósł kiedyś z warsztatu takie cudo VAGowskie w walizce, które zaczytało to od strzała.

Ktoś wie o co chodzi?

Mogę załączyć zdjęcia moich przejściówek/udzielić więcej info. Będę wdzięczny za pomoc :)
Grzegorz.

bgroni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: bgroni
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Re: 2.0 AAE - jaki "kabel" i program do odczytu komputera

Post autor: bgroni » 09 wrz 2025, 17:22

StormNFMW pisze:
09 wrz 2025, 15:04
Cześć,

Mam problem z połączeniem się z komputerem w moim aucie. Mam przejściówkę OBD1 > OBD2 i chyba z 5 różnych przejściówek OBD2 - USB/BT i na żadnym programie nie jestem w stanie się z nim połączyć... Kupiłem nawet wersje czytnika OBD2 z własnym ekranem, żeby nie był potrzebny laptop, ale też się nie łączy... Sam interfejs OBD1 jest sprawny, bo kumpel przyniósł kiedyś z warsztatu takie cudo VAGowskie w walizce, które zaczytało to od strzała.

Ktoś wie o co chodzi?

Mogę załączyć zdjęcia moich przejściówek/udzielić więcej info. Będę wdzięczny za pomoc :)
Jaki komputer używasz? Jaki system dokładnie?
Ustawiłeś Com port-u? Miałem 80 B4 i przejściówka obd1-obd2 i vagcom z winxp i działało. Już nie pamiętam jaka przejściówka była...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja