Witajcie,
Przymierzam się do zmiany mmi low basic na mmi 2g z racji nabycia pełnego zestawu za grosze. Otóż iż mam jakieś większe pojęcie o elektronice chciałbym spróbować sam wykonać wymiany. Lecz po przejrzeniu wielu for, fb, yt itd nie znalazłem konkretnych informacji.
Tutaj moje pytanie, prośba o porady osób które przeszly w/w wymianę :
Moja Audi posiada pełen system głośników, wzmacniacz, cd. Nowy zestaw z jednego auta z pełną wiązką i przygotowany pod instalacje bez cp już. I tutaj potrzebuję informacji czy konieczna jest wymiana całej instalacji mmi czy można obejść to w prostszy sposób niekonieczcznie tańszy, byle by skuteczny. Posiadacie jakieś linki, schematy wszelkie informacje które pomogą są mile widziane. Również za informację kto dokona takiej wymiany w okolicach Inowrocławia będę wdzięczny.
Zmiana mmi low basic na nowsze
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Zmiana mmi low basic na nowsze
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 3.0 TDI 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
w/g mnie, jak już robić takie mody, to montować 3G. 2G High to już staroć
R1200GS ADV LC
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: GRZEGORZ
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
Zauwazylem, ze albo jest mało posiadaczy audi korzystających z internetu i for, robiących mody samodzielnie lub poprostu mało komu chce się dzielić wiedza odnośnie modyfikacji bo wszystko jest do zrobienia, zastanawia mnie tylko, ze przesiadłem się z innej marki nie chce podawać nazwy żeby zaraz nie było....
gdy coś potrzebowałem zrobic/przerobić było miliony poradników krok po kroku w przypadku tej marki chyba trzeba zacząć szukać poprostu na zagranicznych forach.
Sam szukam rozwiązania jak przejść na nowsze mmi i przy tym co jak narazie się doszukałem to pozostaje mi wstawić androida, bo mam low basic wiec po co płacić za montaz mmi 2g lub 3g około 2tys skoro androida po basic znalazłem za 2500 i jest bardziej funkcjonalny, no chyba, ze wkoncu odnajdę instrukcje jak zrobić to samemu....
gdy coś potrzebowałem zrobic/przerobić było miliony poradników krok po kroku w przypadku tej marki chyba trzeba zacząć szukać poprostu na zagranicznych forach.
Sam szukam rozwiązania jak przejść na nowsze mmi i przy tym co jak narazie się doszukałem to pozostaje mi wstawić androida, bo mam low basic wiec po co płacić za montaz mmi 2g lub 3g około 2tys skoro androida po basic znalazłem za 2500 i jest bardziej funkcjonalny, no chyba, ze wkoncu odnajdę instrukcje jak zrobić to samemu....
-
- Forum Audi A6 / A7
Temat nic nie wniósł do tego co.szukam.ktory podrzuciłeś nie wiem czy jest sens ladowac się w 3g high do 14 letniego auta
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2010
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
no niby tak, chociaz 3g ma tez juz 13 lat na karku.
Dodano po 10 minutach 8 sekundach:
no tak zrobic idzie wszystko. tylko jak pisales ze za grosze to troche sie mylisz, chyba ze te rzeczy spadly z ciezarowkiglowww pisze: ↑21 lut 2021, 19:03Zauwazylem, ze albo jest mało posiadaczy audi korzystających z internetu i for, robiących mody samodzielnie lub poprostu mało komu chce się dzielić wiedza odnośnie modyfikacji bo wszystko jest do zrobienia, zastanawia mnie tylko, ze przesiadłem się z innej marki nie chce podawać nazwy żeby zaraz nie było....

napewno ktos to juz robil i byc moze juz go na forum nie ma.
... miliony poradnikow... bajki bajki....
low basic jest to czerwony display? radiounit i dsp wzmacniacz w bagazniku lewa strona?
jesli tak, to potrzebujesz, blende pod Display, Display, Headunit, kable.
-
- Forum Audi A6 / A7
Gościu m do sprzedania cale mmi piszę że kompletny swap z wiązkami, ja wzmacniacza w bagażniku nie mam, napisał mi że części do bagażnika ma, mówi że dodatkowo mogę dokupić bose,
Zastanawia mnie tylko kwestia jeżeli wezmę beż bose to i tak jest jakiś oddzielny wzmacniacz do mmi czy ono korzysta z tego od bose?
Dodano po 12 minutach 9 sekundach:
<a href=https://zapodaj.net/c50491f50091b.jpg.h ... ger.jpg</a>
Czy to co jest na foto wystarczy ?
Zastanawia mnie tylko kwestia jeżeli wezmę beż bose to i tak jest jakiś oddzielny wzmacniacz do mmi czy ono korzysta z tego od bose?
Dodano po 12 minutach 9 sekundach:
<a href=https://zapodaj.net/c50491f50091b.jpg.h ... ger.jpg</a>
Czy to co jest na foto wystarczy ?