Mam kilka pytań odnosnie wymiany SYMPHONY II NA NAWIGACJE RNS-D (tę z regulowanym wyświetlaczem)
Na wstępie dodam że samochód to A6 C5 2004r z wbudowanym oryginalnie sypmhony 2 oraz wielofunkcyjną kierownicą i pełnym fisem.
Otóż dziś zakupilem RNS-D z kodem książką itp; z zamiarem podłączenia jej tylko w celu użytkowania RADIA / CD / oraz w przyszłości jakiegoś wideo. (NAVI nie mam zamiaru podłączać)
Wszystkie kostki pasują, radio gra czysto, zmieniarka YATOUR działa poprawnie tak jak powinna itp
Mój problem polega na tym że nie działa wielofunkcja z kierownicy oraz fis i nie ma podświetlenia przycisków oraz styku SAFE.
Ze stykiem i podświeleniem sobie jakoś poradzę ale moja prośba do was raczej o pomoc przy zakodowaniu NAVI do licznika i kierownicy, tak żeby włączała się po odpaleniu, gasła po wyciąnieciu kluczyka, działała z kierownicą i fisem czyli poprostu zachowywała się tak jak powinna.
Liczę na jakieś uwagi, oraz podpowiedź jak zakodować nowe radio, odrazu zaznaczę że przeszukałem już wiele tematów ale jasnego rozwiązania na mój problem nie znalazłem

Z góry dzięki za pomoc