Ori subwoofer
Ori subwoofer
Witam
Chciałbym założyć do swojej audi ori subwoofer . Faktem jest , że szału nie robi ale to zawsze więcej basu a można kupić na allegro do 70 zł z przesyłką więc dość tanio ale mam kilka pytań . Czy od kombi podejdzie do sedana ? Czy są jakieś inne punkty mocujące ? Przeglądam ostatnio allegro i są tam subwoofery do sedana , tylko nie widzę głośnika basowego , czy jest on zabudowany w środku czy jak ?
I drugie pytanie czy może da radę założyć np subwoofer ori od audi a6 b6 sedan i by pasował do naszych C5 . Technologia trochę młodsza więc i może subwoofer będzie lepiej wykonany jakościowo i będzie lepiej grało . Tylko pytanie czy będzie pasował ? Z góry dziękuje za odpowiedzi .
Chciałbym założyć do swojej audi ori subwoofer . Faktem jest , że szału nie robi ale to zawsze więcej basu a można kupić na allegro do 70 zł z przesyłką więc dość tanio ale mam kilka pytań . Czy od kombi podejdzie do sedana ? Czy są jakieś inne punkty mocujące ? Przeglądam ostatnio allegro i są tam subwoofery do sedana , tylko nie widzę głośnika basowego , czy jest on zabudowany w środku czy jak ?
I drugie pytanie czy może da radę założyć np subwoofer ori od audi a6 b6 sedan i by pasował do naszych C5 . Technologia trochę młodsza więc i może subwoofer będzie lepiej wykonany jakościowo i będzie lepiej grało . Tylko pytanie czy będzie pasował ? Z góry dziękuje za odpowiedzi .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A4 B5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T ANB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
SIema
Subwoofery różnią sie od sibie jeżeli chodzi o wersje nadowzia.
Jest kilka typów subwooferów
Sedan Bose
Sedan Blaupunkt w środku zabudowany głośnik oraz wzmacniacz
Avant Blaupunkt
Avant Bose
Drugie pytanie.
Subwoofer w A4 B6 w sedanie jest w półce a w avancie w boczku.
BTW B6 jest produkowana bodajze od 2001 roku także nic nowego
Subwoofery różnią sie od sibie jeżeli chodzi o wersje nadowzia.
Jest kilka typów subwooferów
Sedan Bose
Sedan Blaupunkt w środku zabudowany głośnik oraz wzmacniacz
Avant Blaupunkt
Avant Bose
Drugie pytanie.
Subwoofer w A4 B6 w sedanie jest w półce a w avancie w boczku.
BTW B6 jest produkowana bodajze od 2001 roku także nic nowego
Było: A6 C5 1.8T 308/441
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
A6 C5 2.7 BiT 285/419
BMW E90 335i 385/601
Jest: A6 C7 3.0T 448/530
A4 B5 1.6 LPG
Dzięki za odpowiedź . Zakupiłem już subwoofer ale gościu wysłał mi od avanta a ja mam sedana i już mi się nie chcę odsyłać żeby wysłał mi od sedana , spróbuje go jakoś zamontować
Pytanie jak podłączyć okablowanie bo u mnie ktoś wyciągnął i muszę położyć od nowa . Myślałem , że tylko do radia i masa do aku ale są jeszcze 2 niebieskie kostki i jedna większa też niebieska jak w tym temacie : ( montaz-bose-i-radia-symphony-do-a6-z-ch ... t54877.htm ) Tylko jest napisane o Bose a ja mam standardowe ale tą samą kostkę . Czy mam szukać jej tez w słupku przy kierowcy ?

Zdemontowałem fotel pasażera i kierowcy bo akurat chciałem wyprać sobie całe wnętrze i zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera jest spora ilość kabli pod osłoną słupka lecz nie widziałem tej kostki co ja mam do podłączenia subwoofera
W którym miejscu jest ona dokładnie ? I co jeszcze z tymi 2 niebieskimi wtyczkami ? Czy one są do tylnych głośników ? U mnie z tyłu grają bo mam przejściówkę kupioną pod nieoryginalne radio . I jeszcze jedno pytanie czy koniecznie trzeba ciągnąć masę od subwoofera do aku ? Jeśli tak to którędy poprowadzić kabel ?

Dzięki bardzo , zaraz będę szedł szukać i montować . Wiesz może czy te 2 niebieskie kostki są od głośników ?
Dołączam zdjęcia kostek
1. Te 2 niebieskie są od głośników z tyłu ? Jeśli nie to od czego ?
2. Drugi przewód z otworem muszę podczepić do masy aku lub karoserii ?
3. Tą kostkę mam u siebie szukać różową . Czy będzie pasować p&p ? Czy będzie trzeba rzeźbić coś w przewodach ?
[ Dodano: 2016-05-08, 14:24 ]
Byłem i patrzyłem na kostki jakie są w słupku pasażera i są 2 różowe kostki . Jedna wyżej , druga niżej . Po odpięciu tej górnej radio się wyłączyło więc to jest kostka gdzie powinienem podłączyć subwoofer ? Tylko jak to zrobić skoro ta kostka jest przyłączona ?
[ Dodano: 2016-05-08, 20:58 ]
Dołączam zdjęcia kostek jakie ja mam w aucie . Ta różowa kostka ma taki sam kolor kabli jakie ja mam w subwooferze jednak są gdzie indziej piny podłączeniowe i nie wiem jak to teraz podłączyć . Pomożecie ?
Dołączam zdjęcia kostek
1. Te 2 niebieskie są od głośników z tyłu ? Jeśli nie to od czego ?
2. Drugi przewód z otworem muszę podczepić do masy aku lub karoserii ?
3. Tą kostkę mam u siebie szukać różową . Czy będzie pasować p&p ? Czy będzie trzeba rzeźbić coś w przewodach ?
[ Dodano: 2016-05-08, 14:24 ]
Byłem i patrzyłem na kostki jakie są w słupku pasażera i są 2 różowe kostki . Jedna wyżej , druga niżej . Po odpięciu tej górnej radio się wyłączyło więc to jest kostka gdzie powinienem podłączyć subwoofer ? Tylko jak to zrobić skoro ta kostka jest przyłączona ?

[ Dodano: 2016-05-08, 20:58 ]
Dołączam zdjęcia kostek jakie ja mam w aucie . Ta różowa kostka ma taki sam kolor kabli jakie ja mam w subwooferze jednak są gdzie indziej piny podłączeniowe i nie wiem jak to teraz podłączyć . Pomożecie ?