[ A6 C5] Disc Error w Oryginalnym radiu Audi, jak naprawić ?
[ A6 C5] Disc Error w Oryginalnym radiu Audi, jak naprawić ?
Witam, otoz mam maly problem, posiadam Audi a6 z 2000r, posiada ona oryginalne radio audi, niestety gdy wkladam plyte Audio nie Mp3 to po paru sekundach pokazuje mi Disc Error, nie potrafi odczytac zadnej plyty, ani Audio ani Mp3, jak mysliscie ? Zakurzony jest Laser w Radiu czy cos moze byc innego ? Prosze o pomoc.
witam, temat zmieniarki przerabiam do dziś
zaczęło się od lasera niby - więc wymiana, potem silniczek - też wymiana...a potem padła i nikt nie wiedział co jest grane...ale mąż koleżanki jest takim specem od sprzętu i dałem jemu do oceny...wyszlo, że łapki które zbierają płyty były poniżej poziomu płyt i nie chciały ich pobierać i był ERROR...jest to delikatna sprawa i przy przenoszeniu trzeba bardzo delikatnie się obchodzić lub wyjąc magazynek - wtedy się nic nie stanie...a ja muszę nosić ze sobą zmieniarkę ponieważ w niewyjaśniony dla mnie i dla kolegi sposób zbiera się wilgoć na płytach i nie chce ich później czytać...problem znika, gdy wezmę zmieniarkę ze sobą do domu i postoi w pokoju i odparuje wszystko - działa bez zarzutu...mam nadzieję, że rozjaśniłem ci troche sytuację...