Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Brak kabli i niejasna wtyczka od radia

Car Audio
ODPOWIEDZ
rhino
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak kabli i niejasna wtyczka od radia

Post autor: rhino » 10 lip 2014, 13:09

Witam.

Mam pewien problem i ponad pół roku szukam opisu kabli od radia ale niestety nic co by pasowało do mnie nie znalazłem. Chodzi o to że mam nieoryginalne radio w swojej A6 z 1998r. Nigdy nie miałem oryginalnego także nawet nie wiem czy tylne głośniki działają. Sprawdziłem tylko że są na swoich miejscach.

Szukałem już na kilku forach i nie mogę znaleźć opisu kabli który pasowałby do mnie. W kostce w której powinienem mieć 4 kable sterujące tyłem, mam tylko 3 kable. Natomiast mam kostkę której teoretycznie nie powinienem mieć bo nie mam ani navi ani telefonu ani sterowania z kierownicy.

zdjęcia tych kostek:
Obrazek
Obrazek

Opis który znalazłem ale nie zgadza się z moją instalacją:
Obrazek

Może jak ktoś ma podobną instalację to niech mi opisze jakie kolory kabli u niego sterują tylnymi głośnikami bo może któryś został gdzieś przełożony do innej kostki. Ja już nie mam pomysłów co z tym zrobić.

Dodam jeszcze że kupiłem na allegro adapter do nieoryginalnego radia ale podłączając go do tej zielonej kostki która powinna sterować tyłem nic się nie dzieje.

Pozdrawiam.

egoonn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ernesto
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: egoonn » 10 lip 2014, 16:03

masz wzmacniacz jak tak to tyl sterowany jest z wzmacniacza a tylko przód z radia jak masz bose to wszystko ze wzmacniacza , zobacz w bagaju czy nie masz

rhino
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rhino » 10 lip 2014, 18:58

W bagażniku nie mam wzmacniacza ani subwofera. Tylne głośniki są sterowane ze wzmacniaczy tych małych w drzwiach tylnych ale chodzi o to że za radiem nie mam kompletu kabli (albo są pozamieniane miejscami) i nie wiem jakie kolory kabli idą do sterowania tylnych głośników.

krzysztofb51
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: krzysztofb51 » 10 lip 2014, 21:26

ja ta czerwona tez mam ale tylko jeden kabelek i prawdopodobnie mam ja od tel., jezeli chodzi o ta zielona to jest od kostki mini iso, jezeli cos to pomoze to prosze viewtopic.php?t=66070,

kwazik1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kwazik1986 » 11 lip 2014, 14:17

http://allegro.pl/ramka-radiowa-audi-a6 ... 51042.html

tu znajdziesz opis twojego problemu

rhino
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: rhino » 12 lip 2014, 20:56

krzysztofb51 pisze:ja ta czerwona tez mam ale tylko jeden kabelek i prawdopodobnie mam ja od tel., jezeli chodzi o ta zielona to jest od kostki mini iso, jezeli cos to pomoze to prosze viewtopic.php?t=66070,
Czytałem ten temat i w niczym mi nie pomógł bo opisu tych kabli z którymi ja mam problem niestety niema.
kwazik1986 pisze:http://allegro.pl/ramka-r...4349851042.html

tu znajdziesz opis twojego problemu
Posiadam cały ten zestaw do uruchomienia tylnych głośników ale problemem są kable w mojej fabrycznej instalacji z którymi coś jest nie tak a ja nie mam wzoru z innego auta jak je doprowadzić do porządku.

Ta zielona kostka w której mam 3 kable steruje właśnie tylnymi głośnikami ale brakuje w niej czwartego kabla a te które są, są prawdopodobnie źle powtykane i nie pasują do tych w adapterze.

Dlatego potrzebuje rozpiske dokładnie tych dwóch kostek wraz z opisami kolorów kabli które w nich są żeby wiedzieć co może być nie tak.

Narazie te opisy które znalazłem na forach nie zgadzają się wogóle kolorystycznie z moimi kostkami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja