Tak rozumując od 3.0 tdi lepszy jest 4.2 tdi,który powinien być gorszy od 6.0 tdi v12?robi.carlos pisze:Wszystki się zgadza, 3.0 jest o wiele lepszym silnikiem od 2.0

Chodziło mi o przyspieszenie, ilość koni itp. Nie mówiłem konkretnie o jakości wykonania silnika. Dotyczyło to rozmowy na temat osiągów i tego że 2.0 nie da się dynamicznie jeździć.wallace pisze:Tak rozumując od 3.0 tdi lepszy jest 4.2 tdi,który powinien być gorszy od 6.0 tdi v12?robi.carlos pisze:Wszystki się zgadza, 3.0 jest o wiele lepszym silnikiem od 2.0
Szczerze wątpie żeby udało się zejść do 8s do setki, za mało mocy żeby taki wynik uzyskać.wallace pisze:robi.carlos, z tego co widzę w twoim opisie to posiadasz a6c8 2.0tdi quattro ,przyśpieszenie do setki 7,6sek (kilkanaście lat temu tyle miały auta o sportowym charakterze),to słabe osiągi?Do tego 400Nm gwarantuje płynne i bezpieczne wyprzedzanie przy niewielkim apetycie na paliwo.
Oczywiście że dla mnie nie są słabe, są naprawdę ok i jestem zadowolony. Być może źle zrozumiałeś to co pisałem. Nie pisałem że 2.0 ma słabe osiągiwallace pisze:robi.carlos, z tego co widzę w twoim opisie to posiadasz a6c8 2.0tdi quattro ,przyśpieszenie do setki 7,6sek (kilkanaście lat temu tyle miały auta o sportowym charakterze),to słabe osiągi?Do tego 400Nm gwarantuje płynne i bezpieczne wyprzedzanie przy niewielkim apetycie na paliwo.
Gdy będziesz odbierał auto, to raczej nikt w salonie nie będzie wiedział, czy masz gąbkę w oponach. Przekonasz się o tym dopiero, gdy będziesz zmieniał opony na zimowe. Być może jest to uzależnione od wyposażenia dodatkowego auta. Czy do swojego samochodu dobrałeś szyby dźwiękoszczelne? W co ciekawego jeszcze doposażyłeś auto?ktosiek pisze:Ok, dziękuję. Ciekawe, czy u mnie takie same zostaną zamontowaneTomekC8 pisze:Bridgestone Turanza 245/45 R19
Tak, mam szyby dźwiękoszczelne. Ogólnie zamówiłem bardzo bogate wyposażenie. Najlepiej podam kod konfiguracji:TomekC8 pisze:Gdy będziesz odbierał auto, to raczej nikt w salonie nie będzie wiedział, czy masz gąbkę w oponach. Przekonasz się o tym dopiero, gdy będziesz zmieniał opony na zimowe. Być może jest to uzależnione od wyposażenia dodatkowego auta. Czy do swojego samochodu dobrałeś szyby dźwiękoszczelne? W co ciekawego jeszcze doposażyłeś auto?ktosiek pisze:Ok, dziękuję. Ciekawe, czy u mnie takie same zostaną zamontowaneTomekC8 pisze:Bridgestone Turanza 245/45 R19
Jesteś pewny? Mi sięładuje nawet teraz, może powinno byćbez https:TomekC8 pisze:Kod który podałeś jest nieaktywny. Po skopiowaniu i wklejeniu na stronie audi nic nie znajduje.
Dokładnie, ogólnie myślałem raczej o mocno wyposażonym A4 (Facelift z tego roku), ale tak mało zmieniono w nim, że uznałem, że nie poczuję różnicy w ogóle ze zmiany auta...TomekC8 pisze:Bez https weszło. Poszedłeś grubo z wyposażeniem dodatkowym. Praktycznie full opcja. Uważam, że lepiej kupić A6 z silnikiem 40TDI i doposażyć je konkretnie, niż kupić golasa z silnikiem 50TDI. Ja np. nie mam ogrzewania postojowego, systemu dźwięku Bang Olufsen, asystenta nocnej jazdy i wyświetlacza head up. Mam za to pakiet czerń i przyciemniane szyby tylne. Reszta wyposażenia będzie chyba taka sama. Poza tym, gdy ja zamawiałem auto, to nie było pakietów. Wszystko musiałem dobierać pojedynczo. Kiedy odbierasz auto i ile kilometrów robisz rocznie?