Chciałem się przedstawić i napisać parę zdań o mnie i moim samochodzie, a mianowicie.
Jestem Kamil, znajomi czasami mówią Zdziś. W grudniu zakupiłem moją Audi, 2,0 tdi 177km manual.
Chwilę szukałem samochodu odpowiedniego dla mnie. Miałem niezbyt duże wymagania, budżet tak samo nie za wielki, ale mimo tego udało się znaleźć to co szukałem.
Głównie chciałem mieć cztero-strefową klimatyzację, fotele welurowe ( ale nie pufy), silnik 2,0 tdi 177 km, w manualu, kolor biały, avant. Wiem niezbyt duże wymagania, ale no cóż tak chciałem.
Samochód okazał się mieć parę zdarzeń drogowych, ale nie jestem z tych osób które szukają ideału bo takiego ciężko znaleźć i wiem, że każdy samochód coś przeszedł, to nie są nowe samochody w końcu. Okazało się, że fura ma podniesioną moc na 202km i wydmuchał 418Nm robiona w pod Jasłem w zakładzie u TARABY. Samochód fajnie się odpycha i jestem bardzo zadowolony.
Mam kilka planów na samochód. Na początku zmiana felgi. Zakupiłem używane Vosseny CVT 19 cali. kolorze złotym, ktoś powie że wieś, a mnie się tam podoba :D
Miałem problem aby je upchać , bo przód to 8,5j et 45 i to weszło bez problemu, natomiast tył 10j et 55 i powstał problem bo nie mieściła się. Postanowiłem, że kupię dystanse, oczywiście nie wiedziałem jakie, a na forum na FB, gdy poprosiłem o pomoc w doborze głównie usłyszałem bym oddał te felgi bo nie ma szans by się to zmieściło...
Kupiłem 3 różne rodzaje 20,25,30mm. Finalnie zostają 20mm bo wszystko się prawie ładnie chowa i nie wadzi o amortyzator. ( zdjęcie jak siedział na dystansach 30mm)
Planuję:
- obniżyć samochód o 3-4 cm na oryginalnych amortyzatorach
- przyciemnić lampy z tylu i z przodu
- zrobić dechroming
- okleić dach czarną folią
- może plaster miodu, ale to jeszcze do przemyśleń
- zamontować bagażnik dachowy w kolorze nadwozia
- dynamiczne kierunkowskazy w lusterkach
- jakieś drobne poprawki blacharskie
Pozdrawiam grupę