Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Nowy nabytek Audi A6 C6 3.0 TDI Avant Quattro CDYA 2010/2011

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
lczerwonka
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Nowy nabytek Audi A6 C6 3.0 TDI Avant Quattro CDYA 2010/2011

Post autor: lczerwonka » 21 mar 2016, 15:53

Cześć,

Wreszczie mam chwile aby pochwalić się swoim ostatnim zakupem czyli A6 C6 Avant quattro 3.0 tdi CDYA z 12.2010 model 2011 cokolwiek to znaczy :)

Od dłuższego czasu miałem chęć na zakup A6, po mniej lub bardziej wnikliwej analizie na temat silników, generacji, zmian w rocznikach zdecydowałem się na szukanie 2.7 lub 3.0 tdi w automacie + quattro od 2010 roku, po kilku tygodniach przeglądania ofert od czasu do czasu, zdecydowałem się nie zmieniać auta...aż do czasu gdy pojawiła się ONA(piękna biała A6 C6), która została momentalnie sprzedana :(
z nerwów że przegapiłem taką sztukę, ustawiłem powiadomienia RSS z kryteriami które mi odpowiadały i już 2 dni później wybrałem się z nudów zobaczyć pewną "nową" sztukę w ofertach, gdzie po jeździe testowej odrazu się zakochałem :) Co prawda prawie została sprzedana komuś innemu ale to już inna historia :)

Polowałem też na C7 ale tutaj niestety ceny "dobrych" sztuk mocno przekraczały mój budżet.

Tak więc ostatecznie auto zakupiłem w Szwajcarii od autoryzowanego dilera audi z przebiegiem 112 500 km + roczną gwarancją mechaniczną :)

Troche szkoda że przed zakupem nie trafiło się nic z bonusami takimi jak:
- Bose - ale jestem głuchy i nie słyszalem różnic aby się na to upierać :(
- sportowe fotele - jestem nieco większy gabarytowo i nie siedziało mi się wygodnie
- szyberdach - szkoda że nie ma
- webasto - praktycznie nie widuje ofert z taką konfiguracją, za to bardzo czesto występuje dla 3.0 benzyna
- AMI

Plany na przyszłość:
- AMI
- może kamerka cofania, troche ciężko mi się przestawić na parkowaniem tym tirem :)
- może webasto

W weekend zrobiłem trasę około 480km w alpach tzn wyjazd/wjazd do miasta i korki, autostrady, trochę mniejsze miasteczka, trochę z góry trochę pod górę i średnie spalanie wyszło mi 6,4 z FISu - aż jestem w szoku :D Prędkości do 130km/h. Przy 120 na płaskich chwilowe spalanie utrzymywało się około 5.2-5.6 przy tempomacie.

W tym temacie chciałbym dodać uwagi odnośnie zmian/problemów/napraw/raportów spalania jakie mi wyjdą w trakcie użytkowania - może przyda się kiedyś przyszłemu nabywcy :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
hawajos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: hawajos » 23 mar 2016, 09:15

Piękna jest , w środku to chyba jeszcze pachnie nowością . Bardzo świeżo wygląda. Bezawaryjności , pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja