Witam więc wszystkich.
Pod koniec grudnia roku pańskiego 2016 stałem się szczęśliwym posiadaczem Audi A6 C6 Avant. Wersja może nie jest najbogatsza, ale w każdym którego oglądałem to coś mi nie pasowało. Albo miał ładne wnętrze ale budę miał już do naprawy bo progi gniły, albo miał blachy zdrowe ale silnik klepał jak stado afrykańskich kowali. Jedna była ładna ale jakiś mongoł przykleił na środku deski rozdzielczej uchwyt do telefonu na KROPELKĘ ! i wypalił dziurę w słupku kiepem...
Wybór więc padł na ten model. Głównym kierunkiem poszukiwań był Avant ponieważ w marcu rodzi mi się córka i trzeba było się przesiąść z Astry II na coś większego. No i trafił się taki szaraczek, który może nie ma skórzanej tapicerki (której ogólnie nie lubię ale jakby była w półskórze to bym się cieszył), albo nawigacji lub też pełnej elektryki siedzeń (brat ma w A4 B6 i w porównaniu np do Mazdy to rusza się to jak ślimak) ale za to silnik pracuje jak chińczyk składający RTV

Krótkie wypociny powstały, więc teraz czas na kilka informacji technicznych

Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna (tylko Verva)
Silnik: 2.4 V6 177 KM (na łańcuchu)
Napęd: FWD
Rok: 2005/2006
Skrzynia: Manualna 6-cio biegowa
Kolor nadwozia: LZ7Q/LZ7Q szary austern-metalik
Kolor wnętrza: N0D/NK soul (czerń)
Dodatki:
- tempomat
- multi kierownica
- isofix na wszystkich siedzeniach (coś pięknego dla przyszłego ojca

- lusterko wewnętrzne przyciemniane automatycznie (konvex)
- prawe lusterko zewnętrzne większe (konvex)
- automatyczna dynamiczna regulacja zasięgu reflektorów
- xenony przód i LED'y tył
- hak holowniczy chowany pod zderzak (z tym pokrętłem z lewej strony bagażnika)
- no i coś co zauważyłem dopiero kilka dni po zakupie czyli podgrzewanie silnika i gniazdko elektryczne wewnątrz firmy DEFA
Co mam w planach:
- tapicerka tylnych drzwi z roletkami (żeby dziecku nie świeciło po oczach)
- lusterka zewnętrzne składane
- wstawienie zmieniarki (aktualnie mam tylko na 1 CD)
- Ambiente
Zdjęć jest tylko kilka, ponieważ cały czas pada śnieg i nie mam jak zrobić większej ilości ale może coś się zmieni i dorzucę.