Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 2.4 V6 FWD

Prezentacja w/w aut.
Wiscoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wiscoo » 05 lut 2014, 07:10

Co do wydechu - żeby tu siedziało chociaż z 200-220 KM to bym może wymieniał. Do 177 wstyd mieć cztery rury (albo końcówki). ;)

Klakson, Ciebie będę "zużywał" pytaniami o parktronic graficzny i zegary polift.;)

Pytanie lamusa - czy podświetlenie zegarów i grafika w MMI nie zmienia się w zależności od włączonych/wyłączonych świateł?

I jeszcze jedno - czy można zaprogramować automatyczne składanie/rozkładanie lusterek na impuls z pilota przy zamykaniu/otwieraniu centralnego?

Czy w opcjach występowało automatyczne otwieranie kufra z pilota? Nie tylko odblokowanie zamka, ale także otworzenie klapy.

Jest możliwość zaprogramowania doświetlania zakrętów przynajmniej halogenami przeciwmgielnymi?

W specyfikacji wyposażenia mam autoalarm, na drzwiach mam funkcje wyłączania (włączania?) sensorów środkowych i antylawety - jednak dziś nie udało mi się tego alarmu włączyć, w sensie aktywować - zostawiłem otwarte okno, maskę... Jakieś podpowiedzi?

Czy zmiana menu na polskie to spore wyzwanie?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 05 lut 2014, 17:04

Wiscoo pisze:czy podświetlenie zegarów i grafika w MMI nie zmienia się w zależności od włączonych/wyłączonych świateł?
Nie. Ale jak jeździsz w dzień to podświetlanie zegarów delikatnie przygasa (no chyba, że ta opcja jest tylko w licznikach poliftowych bo u mnie to działą)
Wiscoo pisze:zy można zaprogramować automatyczne składanie/rozkładanie lusterek na impuls z pilota przy zamykaniu/otwieraniu centralnego?
Zajrzyj do działu VAG - ciekawe kodowania. Wiem, że w Passkach jest to możliwe to i pewnie a Audi również
Wiscoo pisze:Czy w opcjach występowało automatyczne otwieranie kufra z pilota? Nie tylko odblokowanie zamka, ale także otworzenie klapy.
Oczywiście :). Potrzebujesz inne siłowniki klapy i moduł odpowiedzialny za to
Wiscoo pisze:Jest możliwość zaprogramowania doświetlania zakrętów przynajmniej halogenami przeciwmgielnymi?
Nie. W audi nie ma doświetlania zakrętów poprzez halogeny. Audi ma bixenony skrętne od tego :p
Wiscoo pisze:W specyfikacji wyposażenia mam autoalarm, na drzwiach mam funkcje wyłączania (włączania?) sensorów środkowych i antylawety - jednak dziś nie udało mi się tego alarmu włączyć, w sensie aktywować - zostawiłem otwarte okno, maskę... Jakieś podpowiedzi?
Wsiądź do auta zamknij go z kluczyka i poczekaj chwilę <lol> będzie wył jak głupi. U mnie na sylwestra jak strzelali z petard to alarm się włączył <lol>
Wiscoo pisze:Czy zmiana menu na polskie to spore wyzwanie?
Potrzebujesz 3 płyty, mocny/dobry aku (bądź podłaczony do prostownika) i jedziesz *(oczywiście jak masz odblokowane green/hidden menu)

kamil666
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: kamil666 » 05 lut 2014, 18:21

Pytanie lamusa - czy podświetlenie zegarów i grafika w MMI nie zmienia się w zależności od włączonych/wyłączonych świateł?
Tak zmienia się, są od tego odpowiednie czujniki.
Wystarczyłby zapoznać się z instrukcją, tam jest wszystko opisane.
Czy w opcjach występowało automatyczne otwieranie kufra z pilota? Nie tylko odblokowanie zamka, ale także otworzenie klapy.
Samo otwieranie mają chyba wszystkie?? Moja ma ale sprężynki nie wyrabiają, temat znany na forum.
Niestety po jakimś czasie sprężynki które są za to odpowiedzialne zużywają się.
Jeżeli pytasz o elektryczną klapę otwieranie/zamykanie to w kombi były na pewno, sedan chyba też ale nie jestem pewny.

viewtopic.php?t=32880

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja